Módosítják a költségvetést

2013. szeptember 24. 07:46

A pedagógus-életpályamodell bevezetése, az E.ON gázüzletágának állami felvásárlása és a takarékszövetkezeti integráció érdekében módosíthatja az idei költségvetést mai ülésén az Országgyűlés.

2013. szeptember 24. 07:46

A Ház a reggel 9 órakor kezdődő napirend előtti felszólalásokat követően szavaz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztéséről, amely 71 milliárd forinttal növelné az idei költségvetés hiányát, ugyanakkor a tárcavezető szerint a deficit emiatt nem növekszik 3 százalék fölé.

A kabinet a büdzsé módosításában 32,5 milliárd forintot szán 160 ezer pedagógus béremelésére, a villamosművek rendelkezésre álló forrásai mellett pedig további 71 milliárd forintot biztosít az E.ON gázüzletágának állami felvásárlására. Varga Mihály javaslata emellett fedezetet nyújt az MFB tőkeemeléséhez is a takarékszövetkezetek egységesítése érdekében.

Az ülés további részében a következő hét év drogellenes stratégiáját kezdhetik tárgyalni a képviselők, majd folytathatják a tavalyi zárszámadás általános vitáját.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2013. szeptember 24. 11:40
Mit módosítottak idén többször? A "GRÁNITSZILÁRDSÁGÚT", vagy a költségvetést? PANCSEREK !
sasadi
2013. szeptember 24. 09:50
De sok a ballibsi hozzászólás ilyen korán reggel. Azt viszont nem kéne elfelejteni, hogy az elkuró kormányok nyolc év alatt egyszer sem tudták teljesíteni a 3% alatti államháztartási hiányt, a jelenlegi viszont minden évben. Nem a költségvetés módosítások száma a mérvadó, hanem az eredmény! Ez akkor is igaz, ha egyesek a pártáálásuk miatt ezzel nem értenek egyet!
szalámis hegedű
2013. szeptember 24. 09:35
Tessék mondani, a költségvetési tanács hol a picsában van?
Fülig Jimmy
2013. szeptember 24. 09:33
Már megszületésekor tudta normális ember,hogy ez a fércmű légvárakra épült,még az előzőektől is elqrtabb,amiket tucatszor módosítottak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!