Hegedűs SZDSZ-es múltja miatt nem újrázhat a Jobbik színeiben

2013. október 07. 09:08

Novák Előd szerint míg volt MSZMP-tagok számára általánosságban nem tiltott a Jobbik színeiben való indulás a 2014-es választásokon, addig az egykori SZDSZ-esek számára viszont igen – derül ki a NOL cikkéből.

2013. október 07. 09:08

Eldőlni látszik, kik indulnak a 2014-es választásokon a Jobbik színeiben egyéni képviselőjelöltként – írja a NOL. Novák Előd alelnök elmondta: bár igaz, hogy jövőre nem indulnak az MSZMP-be egykor belépett képviselőik, tehát Nyikos László és Korondi Miklós, de önmagában az állampárti tagság nem kizáró ok a radikáljobbos párt színeiben való indulás kapcsán. Novák szerint viszont az SZDSZ-es múlt annak számít, így jövőre nem indul képviselőjelöltként a liberális párt egykori tagja, Hegedűs Tamás. A NOL úgy tudja, a jobbikosok bizalmatlanok voltak Hegedűssel szemben, volt, aki „liberális elhajlónak”, volt, aki „Fidesz-bérencnek” tartotta.

Novák elmondta azt is: Szabó Gábor pártigazgató-kampányfőnök sem indul egyéniben, mivel főbb tisztségei mellett nem lenne energiája még a saját körzetében is kampányolni. Mirkóczki Ádám pártszóvivő hozzátette: az sem kizárt, hogy csak a választások előtt nem sokkal születik döntés a pártlista összetételéről.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. október 07. 19:13
A radikalizmust nem lehet a rendszerbe tagozódva képviselni.
MacElek
2013. október 07. 18:50
"önmagában az állampárti tagság nem kizáró ok a radikáljobbos párt színeiben való indulás kapcsán" Pedig annak kéne lennie. Ez már nem radikalizmus. Hanem a Jobbik is belesimul a rendszerbe.
gross
2013. október 07. 11:55
Ahogy én hallottam közös ismerősöktől, Hegedüs inkább Fidesz-közeli volt; a Jobbik nem volt egy magától értetődő választás. Mellesleg a kevés értelmes képviselők egyike, mégha esetleg nem is értek egyet nézeteivel. Jellemző, hogy a politika kiveti magából...
celkereszt
2013. október 07. 10:29
Így jár az, aki a korpa közzé keveredik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!