Balogh József is megszavazta az ellene tüntetők büntetését

2013. november 12. 08:29

Az Országgyűlés rendjének megsértése miatt Vadai Ágnes és Szűcs Erika tiszteletdíjának harmadát elvonta a parlament. Kövér László azért javasolta a két DK-s politikus megbüntetését, mert Vadaiék kifestve, és feliratos lapokkal tiltakoztak Balogh József ellen. Az élettársa bántalmazásával gyanúsított képviselő is megszavazta Vadaiék pénzelvonását.

2013. november 12. 08:29

Százharmincezer forinttal csökkentette a Demokratikus Koalícióban politizáló független Vadai Ágnes és Szűcs Erika tiszteletdíját a parlament Kövér László házelnök javaslatára. Az országgyűlési törvény alapján a Ház tekintélyét megsértő képviselőktől legfeljebb tiszteletdíjuk egyharmada vonható le. Mivel a képviselők tiszteletdíja 394 230 forint, a rájuk kiszabott büntetés csaknem maximális mértékű. Kövér László ezt azzal indokolta, hogy a két politikus a plenáris ülésen tanúsított magatartásával súlyosan megsértette az Országgyűlés rendjét.

A DK több női politikusa a nőkkel szembeni erőszak ellen tiltakozott az Országgyűlés múlt keddi ülésén. A napirend előtti felszólalások elhangzása után Vadai Ágnes az ülésteremben, öt társa pedig egy üléstermi páholyban az egyik szemük környékén monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelent meg. A páholyban lévők egy-egy lapot tartottak fel „Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?” felirattal. Az elnöklő Latorcai János (KDNP) már akkor figyelmeztette az akcióban részt vevő két képviselőt, és jelezte, hogy velük szemben a házelnök várhatóan eljárást fog kezdeményezni.

Vadai Ágnes nem sokkal később Facebook-bejegyzésben tudatta: az ellen tiltakoztak, hogy „az asszonyverő Balogh József még mindig képviselő és polgármester lehet”. Hétfői sajtótájékoztatóján pedig azt mondta, aki megszavazza a rájuk kiszabott büntetést, azt üzeni, hogy a magyar parlamentet nem sérti „egy nőverő jelenléte”, és burkoltan támogatja is ezt a magatartást.

A hétfői szavazáson a tiszteletdíj-csökkentést a Fidesz-KDNP politikusai mellett három független, köztük Balogh József is megszavazta. Az MSZP és az LMP képviselői nemmel szavaztak, míg a jobbikosok – a közülük egyedüliként igennel voksoló Kepli Lajos kivételével – nem vettek részt a szavazásban.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2013. november 12. 17:44
emberek! balogh képviselő, szavazhat. mit vártatok? azt fogja szavazni, hogy ne kapjanak a megérdemelt büntiből?
G. Pantyelejevics
2013. november 12. 17:40
ezért az intellektusért lett naris képviselő ...
Arno111
2013. november 12. 14:26
Alig sütött ki a nap,de már az összes libsi-komcsi szar itt fetreng.
cattus
2013. november 12. 13:22
Örüljünk, hogy nem lövetett. (A parlamenti őrség egy évig lőgyakorlatot tart, csak halkan kérdezem, hogy kire akarnak lövöldözni.) Jövőre egy képviselőre másfél fegyveres parlamenti őr jut.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!