Rengeteg segítőm van szerte a világon

2013. november 29. 10:14

Joulupukkival kiegyezem. De hívtak Télapónak, Mikulásnak és Miklósnak is. Ha jól tudom, Magyarországon városonként más és más a megszólítás. Interjú.

2013. november 29. 10:14
Joulupukki

Ismerek olyan felnőtteket, akik váltig állítják, hogy a Mikulás nem létezik. Ehhez mit szól?

Én meg emberekből ismerek olyat, aki nem létezik. Szeretet, megértés, a másik ember iránti figyelem, szolidaritás, sok-sok szolidaritás – ezek a fontos emberi tulajdonságok. Azok az emberek, akik szolidárisak a többiekkel, és örömöt csempésznek a gyerekek életébe, ők valóban elmondhatják magukról, hogy léteznek.

Közel a nap, amikor sok apuka öltözik Mikulásnak. Milyen öltözködési tanácsot adna nekik?

Ők, legyenek apukák vagy nem apukák, ugyanazt a szolgálatot végzik, mint én is. Ilyenkor egy kicsit ők is Mikulássá válnak, még ha ennek nincsenek is tudatában. Nekem ez csak jó, számomra ők nem versenytársak, hiszen ugyanazért a célért dolgozunk. Van, hogy egy-egy gyerek megijed, mert félelmetesnek találja a Mikulást, de ez sem baj, ez is hozzátartozik.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messire
2013. november 29. 16:36
Joulupukki - melyik faszfej idióta kretén találta ezt ki? Szent Miklós valójában Törökország területén született Szent Miklós a 3. század második felében született Pataraban, a mai Törökország területén. Patara akkoriban Lükia ókori földrajzi egységéhez tartozott. Szent Miklós egészen addig ott élt, amíg Myra (mai nevén Demre) püspökévé nem nevezték ki. 19 éves volt, amikor nagybátyja (a szintén Miklós myrai püspök) pappá szentelte. A szüleitől örökölt vagyont szétosztotta a szegények között, segítette a szegény gyermekeket és ezért már akkor szentnek tartották őt. http://tedeinturkey.wordpress.com/2011/12/05/mikulas-napra-szent-miklos-valojaban-torokorszag-teruleten-szuletett/ Joulupukki, Elektromos télifa - anyátok picsája.
müller
2013. november 29. 14:14
A Télapó megnevezést a komcsik erőltették a Mikulás helyett, utóbbi ugyanis Szent Miklós nevéből eredt.
Thasaidon
2013. november 29. 13:24
Na, ez meg mi akar lenni? :-D Jópofa, de nem értem. :-)
vigyor
2013. november 29. 11:20
Szia Miku:-)))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!