Orbán: A nyelv, a hit és az identitás megőrzése a kulcs

2013. november 17. 12:47

Napjainkban a templom és az iskola a magyarság megmaradásáért folytatott harc legfontosabb színtere a Kárpát-medencében, éppen úgy, mint a török hódoltság idejében, fogalmazott Rimaszombat felújított református templomának avatóján Orbán Viktor.

2013. november 17. 12:47

„A török hódoltság idején éppúgy, mint most a templom és az iskola a magyarság megmaradásáért folytatott harc legfontosabb színtere a Kárpát-medencében” – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő vasárnap a felvidéki Rimaszombatban, ahol beszédet mondott a helyi református templom felújításának befejezése alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten.

Orbán Viktor a külhoni magyarság megmaradásáért folytatott küzdelem eszközeként jelölte meg a nyelv, a hit és az identitás megőrzését.

A jövőre alapkőletételének 230-ik évfordulóját ünneplő rimaszombati református templomot részben önerőből, részben különböző támogatások segítségével sikerült felújítani. A 13 évig tartó felújítási folyamat a napokban fejeződött be.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2013. november 18. 20:18
Térdre, csuhásoktól a szószékig.Szép kis pálfordulás, tudatlan.
dönci5
2013. november 18. 08:48
Ócska álszent szarházi!
celkereszt
2013. november 18. 06:29
Milyen kár, hogy az erkölcsnek nincs semmi köze a hithez. Megette a fene, ha valaki csak azért erkölcsös mert az Isten figyeli.
Felebarát
2013. november 18. 05:58
Istentiszteleten már politikusok is felszólalnak...baj van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!