MSZP: A Fidesz mindig azt csinálja, amivel az ellenfelét vádolja

2014. január 13. 18:25

Az MSZP szerint nem meglepő, hogy a Fidesz elutasítja a feltétel nélküli alapjövedelem programját, hiszen „Orbán Viktor egy jómódúakat támogató, az egyenlőtlenséget és a szegénységet növelő kormányt vezet”.

2014. január 13. 18:25

Így reagált Braun Róbert, az MSZP választmányának tagja arra, hogy a Hoppál Péter fideszes szóvivő veszélyes ötletelgetésnek nevezte a LÉT elnevezésű független szakértői munkacsoport elképzelését arról, hogy mindenkinek járjon feltétel nélkül alapjövedelem. Braunk Róbert közleményében azt írta, a Fidesz mindig azt csinálja, amivel az ellenfelet vádolja: „Az állami vagyont lenyúló maffiakormánya a gazdagokat támogató, a bérből és fizetésből élő kisemberek kizsákmányolását segítő programot valósít meg.”

A szocialista politikus szerint a LÉT elképzelése, valamint a baloldal javaslatában szereplő jövedelemnövelő és munkaösztönző lépések a szegénység csökkentésének, a gyermekéhezés megakadályozásának leghatékonyabb programja lehet a rendszerváltás óta.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buddhafoga
2014. január 14. 10:26
A maszop folyamatosan hazudik. Most is.
kamasuka
2014. január 14. 10:17
Amúgy meg a Fidesznek qurva gyorsan el kell utasítania ezt a szart. Nem beszélni róla, simán elutasítania. Ha mégis, valami csoda folytán ballibék kormányra kerülnének, ez a LÉT is max. addig élne, ameddig a 13. havi vagy az áfacsökkentés. De most komolyan, ha a Pannon Pina alatt, amikor qurva jól éltünk (ellentétben a maival, amikor is ugye "qurva szarul" élünk, by MSZP) nem tudták megvalósítani ezt a zseniális ötletet, akkor most, a szar gazdaságban vajh miért is menne a dolog? Ugyanazoktól (még emberre is ugyanazok) akik elvették a 13. havi nyuggerdíjat meg a 13. havi fizut, meg pár hónapig élt csak az áfacsökkentés? Röhej. Az MSZP nem tudott mit kitalálni a rezsicsökkentésre (a baj vele csak az volt, hogy nem ők találták ki), és a látható, és érezhető, de reális rezsicsökkentésre ráígértek, SZÓBAN kerül ami kerül, berakták civilek mögé, hogy könnyebb legyen visszakozni ha nyernének, mondván: akkora szart hagyott itt a Fidesz, hogy nem lehet megvalósítani, bla, bla, és várják a cigány szavazót, mint a sültgalambot. Ha nyernének, következne a SZOKÁSOS négy év látszatkormányzás, jó sok IMF hitel felvételével, amiből verhetnék a ... tamtamot. Szóval TILOS beállni mögé, ráígérni, magyarázni. TILOS! Le kell szarni, mint Ingyenbékávé Csabika ötletelését, és reális és megfogható dolgokról beszélni, mint: -rezsicsökkentés -3% alatti hiány -IMF hitel visszafizetése -kik vették fel és mennyi IMF hitelt -honnan indultak 2010-ben -milyen hazaárulásokat követtek ballibbanték -stb. Nem szabad belemenni, mert NEM HOZ ANNYIT EZ A SZAR, ami egy fikció, mint amennyi kárral jár, ha ez valaha is megvalósulna. Pár elempés majomtól persze hallom, hogy ez már régóta téma, meg milyen szinten megvalósítható, meg a rezsicsökkentés is kamu, de az ember ebből a kamuból el tud menni nyaralni a Balatonhoz, míg a LÉT baromságaiból meg csak annyi lenne, hogy: -baszhatnánk: -a nyuggerdíjkat -a családtámogatást -az ingyenes oktatást stb. Meg amihez Surányinak valaha is köze volt, az tönkrement vagy eltűnt belőle a tartalék, a mani, tehát kerülendő. Ha a Fidesz elkezdene magyarázkodni LÉT kérdésben, nos, a jó qurva anyját! Le kell szarni az egész bullshitet, nem beszéni róla. Sok a hülye ember, az egybites cigányok között is, akiknek ugye ez az egész szól, de el kell hinni, hogy az összefosás többet visz, mint hoz, és több olyan józan ember létezik, aki dolgozik vagy csak simán féltékenységből, vagy mert tudja, hogy ilyet még SEHOL sem vezettek be Európában, max. az araboknál, ahol valamit adni kellett, mert különben a sajátjaik söprik el őket, tehát nagyon nem érti, hogy miből fog ez működni, na azokban kell bízni, nem hagyni hogy ez kampánytéma legyen, mert BAROMSÁG! Tessék elhinni. Akkora fikció, mint a Pannon Pina volt anno.
kamasuka
2014. január 14. 09:57
12 év MSZP kormányzás volt 1990 óta. Ebből 10 év szólt tőlük a megszorításokról. Ezek után a megszorítások kormányai, ua arcokkal szépen elkezdenének mindenkinek alapjövedelmet adni? Muhaha! Nos, megérett az idő, hogy aki dolgozik, azok zavarják el mindörökre ezt a baloldalinak nevezett suttyópártot. Ingyenbékávé Csaba szopása ezeknek nem volt elég? Arról persze nem beszélnek, hogy ha majd senki sem dolgozik, akkor ki a franc fogja eltartani és megtermelni ezt az alapjövedelmet?
silvester
2014. január 14. 05:59
Van egy otletem,ezt kellene meglovagolni. Kerdezkessetek csak meg a fideszt,Papcsak biztost,hogy a faval,szennel,biobrikettel-utobbi hulladak fabol keszult-futok,miert maradnak ki most mar sokadszorra a Rezsicsokkentsebol. Talan azert,mert ezek a tobbnyire videki emberek gazdagabbak,mint a budai villakat gazzal ect.futok.Kerdezni,kerdezni,szonyegbombazas szeruen.Ez is hoz nem keves szavazatot .Legyen mar valaki aki felkarolja,magaeva teszi ezen ezrek eszreveteleit,a fidesz biztost hidegen hagyja.Ot a kellemes meleg irodajabol ,otthonabol meg teheti.Ki kell hasznalni minden kis rest a fidesz falan es addig kell loni a res kornyeket,hogy naprol napra nagyobb legyen. A kitagitott resen mar a sereg bevonulhat.Ra Ra Hajra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!