Gyorsítaná a hitelezést a kormány

2014. április 25. 17:49

Varga Mihály a Magyar Bankszövetség éves rendes közgyűlésén arról beszélt: a kormány kész akár a szabályozási rendszerhez is hozzányúlni, ha attól gyorsulna a hitelezés. Patai Mihály a bankszövetség újraválasztott elnöke azt reméli, hogy az új kormány már nem csak bevételi forrásként, hanem a növekedés fontos szereplőjeként tekintene a bankszektorra.

2014. április 25. 17:49

A kormány figyelemmel kíséri a kereskedelmi bankok hitelezési gyakorlatát, és akár a szabályozási rendszerhez is hozzányúl, ha az lassítja a hitelezési folyamatokat – idézi Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, a Magyar Bankszövetség éves rendes közgyűlésén pénteken Budapesten elmondott beszédéből a szakmai szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye. A miniszter hozzátette: „továbbra is fontos feladatunk a kis- és középvállalatok támogatása, hiszen a foglalkoztatottak kétharmadának ez a szektor nyújt biztos megélhetést”. 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevében felszólaló Balog Ádám alelnök kifejtette: a jegybank eddigi lépései az ország pénzügyi stabilitásának erősítését, a vállalati – különösképpen a kkv – hitelezés  erősítését, a felügyeleti struktúra átalakítását, a pénzügyi fogyasztóvédelem előtérbe helyezését szolgálták. „Ehhez megfelelő alapot ad a stabil magyar bankrendszer” – tette hozzá az alelnök.

A Magyar Bankszövetség elnöki pozíciójába a tagok Patai Mihályt, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatóját választották újra. A testületi ülés alelnöknek Becsei Andrást, az OTP Jelzálogbank vezérigazgatóját szavazta meg. Továbbá elnökségi tagsági megbízást kaptak: Hegedűs Éva – Gránit Bank Zrt., Jelasity Radován  –  Erste Bank Hungary Zrt., Nátrán Roland  – Eximbank Zrt., Hendrik Scheerlinck – K&H Bank Zrt. és Zolnai György – Budapest Bank Zrt. A bankszövetség etikai bizottságának elnöki pozíciójára Auth Henrik közgazdászt választották meg a tagok.

Patai Mihály, a bankszövetség újraválasztott elnöke kiemelte: a versenypiac bankjaiban olyan színvonalú munka folyik, amelynek köszönhetően – a valós nehézségek, a külső hatások és a sokszor alaptalan támadások ellenére is – töretlen maradt az ügyfelek bizalma a hazai bankrendszerben. A szektor tagjaiban él a remény, hogy az új kormányzat – egy megújított kapcsolatrendszer keretében – már nem csak a költségvetés egyik bevételi forrásaként, hanem a fejlődés, a növekedés fontos szereplőjeként tekint majd a magyar bankszektorra.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2014. április 26. 09:38
Az lenne az igazi az mszpt is utolérné a kilakoltatás mint a többi hiteleseket mivel devizában vették fel a 2 milliárd összeg adósságot .Valamelyik munkásszállóra.Ezért hangoskodik az mszp utol érte őket a saját törvényük,kölönben nem a szegény hitelét nem fizetni tudó emberekért harcol ,hanem azért hogy a pártjuk ne kerüljön utcára.
Shom_Ford_All
2014. április 25. 21:43
Chikán: Magyarország versenyképessége gyenge és romlik http://vs.hu/chikan-magyarorszag-versenykepessege-gyenge-es-romlik-0425?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss ez is egy szagértő kormány
tapsihapsi
2014. április 25. 20:47
vissza nem térítendő hitel a párttagság mellé!!!
tango47
2014. április 25. 20:20
"...töretlen maradt az ügyfelek bizalma a hazai bankrendszerben. " Ezt röhögés nélkül el tudta mondani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!