„A reklámadó nem a sajtószabadságról szól, hanem az üzletről”

2014. június 03. 17:46

Csak hétmilliárdos bevételt hozna a költségvetés számára a reklámadó. A közszolgálati költségvetés ennek a tízszerese – mutatott rá Urbán Zsolt.

2014. június 03. 17:46

A reklámszövetség elnöke elmondta: márciusban tárgyaltak Lázár Jánossal a reklámadóról. „A globális szereplők, akik nem Magyarországon bejegyzett, többnyire digitális vállalatok a hazai digitális reklámköltésnek több mint a felét vitték el. Az ő megadóztatásuk Magyarországon és az EU több más tagállamában is egyelőre lehetetlen” – tette hozzá.

A médiaipar egyesek szerint az életéért küzdött az elmúlt években, míg a kormány szerint túlzott nyereséget produkált – fogalmazott Urbán. Az viszont biztos, hogy a média hozzájárul az összes többi iparág versenyképességéhez, így bármilyen negatív intézkedésnek multiplikátor-hatása lesz – mutatott rá a Urbán Zsolt. Kijelentette: a reklámadó nem a sajtószabadságról szól, hanem a hazai kommunikációs ipar létéről.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. június 05. 13:38
A cím aljas. Még ez is csúsztatás, mert a pártállami korrupció mentegetéséről szól: "a reklámadó nem a sajtószabadságról szól, hanem a hazai kommunikációs ipar létéről." Felnőtt emberekről van szó, akik eddig TÉNYFELTÁRÓ ÚJSÁGÍRÁSBÓL éltek meg, tartották el a családjukat, mert leírhatták azokat a közéleti visszásságokat, amiket kiderítettek és ezért a lap leginkább a reklámbevételeiből fizette ki őket. Most valszeg más megélhetés után nézhetnek, mert itt ez a Lázár, egy állampárti fidesznyik, aki felszámolja a TÉNYFELTÁRÓ ÚJSÁGÍRÁST. Bosszúból, amiért a lap leközölte, hogy Lázár kétmilliós közpénzből kurvázott külföldi luxusszállodákban és amikor az Origó cikke lebuktatta, csak visszafizette a pénzt, de nem ítélték el, büntető eljárásban, sikkasztásért, hűtlen kezelésért, ahogy bárki ellen szól a törvény. Lázár most bosszút áll. Kirúgatta a főszerkesztőt és az újságot működtető reklámbevételt megadóztatja, hogy vagy a fidesz állampárttól függjön az újság és ne írjon a fideszbűnözésről vagy tönkremenjen, ahogy általában a TÉNYFELTÁRÓ ÚJSÁGÍRÁS. Lázár pártállami módszerekkel akadályozza meg azt, hogy Magyarországon felszámolják a kártékony korrupciónak legalább egy részét és a továbbiakban biztonságban lophassanak a pártcsicskák. "A magyar jövő megtekinthető Örményországban" - http://mandiner.hu/cikk/20130614_zsoolt_a_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban
Tintamin
2014. június 05. 05:12
Kurvajó a cím! A reklámadó tényleg nem a sajtószabadságról szól. A reklámadó kizárólag az rtl-ről szól. Ennyi. Mindent be kell venni, harcolni az utolsó kis kritikus hang ellen is. A Tilos rádió teljesen biztosan nem fogja megkapni a frekvenciáját, már csak a klubrádió meg az atv maradt, és vége, nincs több "ellenség". Idióta szintre emelkedett a hülyeség. Ki az, aki ezekre a vállalhatatlanokra szavazott? Büszke rá? Jól alszik vajon?
krksziget99
2014. június 04. 13:41
Törvényileg be kellene tiltani a TV-ben a reklámot csak idegesít, soha nem veszek semmit amit ott reklámoznak, mint ahogy soha nem veszek semmit aminek az ára 99, ez mind a vásárló becsapása miatt lett kitalálva!A reklámmenedzser pedig menjen kapálni talán több hasznot hoz mint az a sok hűlyeség amit kitalál!
USsange
2014. június 04. 13:39
Kell az a reklámadó. Ez egészen biztos..., mert a ballibek nem akarják. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!