Dobtár és kézigránát – nyugdíjas munkásőr fegyvereit találhatták meg Óbudán

2014. augusztus 02. 14:07

Egy kigyulladt tárolóban az oltást követően dobtáras és állványos géppisztolyokat, kézigránátokat találtak a rendőrök Óbudán. A szakszerűen tartott fegyverek típusa alapján 74 éves tulajdonos korábban munkásőr lehetett.

2014. augusztus 02. 14:07

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága közveszély okozás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Cs. Zoltán 74 éves budapesti lakos ellen – írja a police.hu. A BRFK-ra 2014. augusztus 1-jén 12 óra 15 perc körüli időben érkezett a bejelentés, miszerint Budapest III., Szilke utca egyik társasházából füst áramlik ki. A rendőrök biztosították a helyszínt, amíg a tűzoltók megfékezték a lángokat. Az épületből közel 40 főt kellett kitelepíteni az oltás idejére. Ezt követően a lakók visszamehettek otthonaikba.

A kigyulladt tároló ellenőrzése során a rendőrök dobtáras és állványos géppisztolyokat, forgótársas pisztolyt, valamint kézigránátokat találtak, ezért a lakókat ismét kitelepítették. Az intézkedéskor további maroklőfegyvereket, puskákat, pisztolyokat, lőszereket, taposóaknát foglaltak le a nyomozók. Az elsődleges szakértői vélemények alapján a fegyverek egy része nem volt hatástalanítva. 

A pestisracok.hu rendőrségi forrásai szerint a fegyvereket egykoron a munkásőrség használta, így a férfi is az egykori munkásőrség tagjai közé tartozott. Az idős férfi a fegyvereket szakszerűen tartotta, és bármikor használni is tudta volna őket.

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2014. augusztus 03. 09:16
Ezek hazahordhatták a fegyvereket vagy hogy? :DDDD Gondolom le kellet adni ha vége volt a napi vagy heti aktuális buziskodásuknak, vagy mindig azt mondta sajnos elvesztettem? :DDDDD Nem volt gyanús? :DDDDDD
Qui prodest
2014. augusztus 03. 07:40
Csak a népüket sanyargató ál-demokraták rettegnek a polgáraiktól. Friss hír hogy a Skywalker Elhárító Központ meghosszabbította Döbrögi Cinege utcai házának a kiemelt védelmét.
Qui prodest
2014. augusztus 03. 07:36
Ha munkásőr is volt, azért az mindent elmond a hatalomról, mennyire retteg az állampolgáraitól. Demokráciában - pl Svájc - minden otthon levő kismamának van otthon akár automata! fegyvere. A férfiakról már nem is beszélve.
Ángyán Páván
2014. augusztus 03. 00:48
Sajátságos, hogy ezek a munkásőr arzenálok sosem cuci-álliberális kormányok alatt kerülnek elő. http://mno.hu/migr_1834/hol-vannak-a-fegyverek-852529
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!