Irodaházat vett a nemzeti bank

2014. augusztus 16. 15:02

Piaci értékén akár 11-12 milliárd forintba kerülhetett az az V. kerületi irodaház, amit nemrég vásárolt meg a Magyar Nemzeti Bank. Az Index információi szerint a Matolcsy György vezette intézmény offshore cégektől vásárolta az ingatlant.

2014. augusztus 16. 15:02

A tiszaroffi kastély után újabb ingatlannal bővült a jegybank portfóliója. Az MNB az V. kerületi Eiffel Palace-t vette meg, amit szakértő 11-12 milliárd forintos piaci árra lőnek be. Az Index információi szerint az MNB augusztus 1. óta bejegyzett tulajdonosa a Belvárosban, a Bajcsy-Zsilinszky út 78. alatt található vadonatúj irodaháznak.

Az Eiffel Palace a főváros egyik legdrágább irodaháza a lap szerint: a legfelső szinten havi 20 euró/nm-ért lehet az üres irodát bérelni. A nyolcszintes ház 14 500 négyzetméternyi területére költözött be többek között a PriceWaterhouseCoopers könyvvizsgáló cég és a Brit Kereskedelmi Kamara. Az Eiffel Palace tulajdonosa ismeretlen, a szálak egy ciprusi és egy a Kis-Antillákra bejegyzett céghez vezetnek.

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2014. augusztus 17. 21:35
Az MNB gondolom szívességet tett az "ismeretlen" tulajnak hogy ne kelljen várnia sokat a befektetett pénzére no meg a haszonra. Aztán majd egyszer újra ellehet adni ócsóért valami barátnak vagy adományként akár a Puskás akadémia is megkaphatja. Kedves fideszes hozzászólók szerintetek ez így rendben van? Az,hogy szar a forint meg a maginfláció 3% fölött van azzal az MNB- nek nincs dolga. Az sem zavar benneteket,hogy a szemetek előtt történik az emberek módszeres kifosztása.
Ángyán Páván
2014. augusztus 17. 20:41
Az MNB-nek csak van annyi lóvéja, mint Tasnádinak? Már csak 650 milliót kérnek Tasnádi szuperpalotájáért a Rózsadombon http://otthonterkep.blog.hu/2013/06/10/mar_csak_650_milliot_kernek_tasnadi_szuperpalotajaert_a_rozsadombon
küllő
2014. augusztus 17. 19:01
Szánalmas fideszbirkák. Ti tapsoltok, ha ellopják a nyugdíjatokat, ha hónapok óta 300 fölött az Euró, ha baltás gyilkosokkal üzletelnek, ha a püffedt pávatáncos százmilliárdokat dob ki a lökött stadionjaira, ha a Nemzeti Bank kuszaszemű droidja hegedűre,kastélyra, irodaházra költi az adófizetők pénzét, vagy esetleg fegyvereket-tankokat szállítanak, azok ellen, akiknek most a felcsúti eladósította az országot, ha Kína, Oroszország a követendő példa...... Bezzeg ha Gyurcsány tette volna ezt a sok mocskot , már derék polgárként felgyújtottátok volna a fél várost, és telesz@rtátok volna a Kossuth-teret mi??Nem fáj a nagy sötétség a fejetekben??
blasio
2014. augusztus 17. 11:30
En is mehetek nyaralni Tiszaroffre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!