Ismét feljelentést tesz az Együtt-PM a jegybank ingatlanvásárlásai miatt

2014. augusztus 21. 11:32

Az Együtt-PM szerint felháborító, hogy miközben a forint „történelmi mélységekbe zuhan, az államadósság pedig húszéves csúcsokat döntöget”, a Magyar Nemzeti Bank luxusingatlanokat vásárol „nyakra-főre”.

2014. augusztus 21. 11:32

Az Együtt-PM ismét feljelentést tesz, és közérdekű adatigénylést nyújt be a Magyar Nemzeti Bank ingatlanvásárlásai miatt. Pápa Levente, a szövetség gazdaságpolitikusa az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felháborítónak nevezi, hogy miközben a forint „történelmi mélységekbe zuhan, az államadósság pedig húszéves csúcsokat döntöget”, a Magyar Nemzeti Bank luxusingatlanokat vásárol „nyakra-főre”. Felszólította az MNB-t, hogy fejezze be a „pénzszórást”, foglalkozzon a forintárfolyammal és az államadóssággal. A szövetség a hűtlen kezelés felmerülő gyanúja miatt feljelentést tesz, az értékbecslésre és az adásvételre vonatkozóan pedig közérdekű adatigénylést nyújt be – jelentette be.

Pápa Levente a közleményben emlékeztet arra, hogy az Index információi szerint a Magyar Nemzeti Bank nem csupán a tiszaroffi kastélyt és a fővárosi Eiffel Palace irodaházat vásárolta meg társadalmi felelősségvállalási programja keretében, de 450 millió forintért megvette a belvárosi Iposz-székházat is. Hangsúlyozza, hogy az Együtt-PM korábban több feljelentést is tett a jegybank társadalmi felelősségvállalási programja során elkövetett „gyanítható” hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. augusztus 21. 13:37
Végül is Bajnai Gordon képben van, hogy kell okosan ingatlanozni.
Judah Ben Hur
2014. augusztus 21. 12:49
Amíg Polt ott van addig felesleges. Bár Kellernek sem sikerült szinte semmit sem bizonyítani.Ezek a jogászfiúk nagyon ügyesek. Kár hogy visszaélnek az ügyességükkel.
justiceforhungary
2014. augusztus 21. 12:26
jó lenne egy olyan világ ahol az együttpmeseket hazaárulásért le lehetne csukni többet ártanak az országnak és a magyarságnak mint az orosz tankok
balbako_
2014. augusztus 21. 12:23
Joga van hozzá. Ez egy demokratikus állam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!