Élőlánccal tiltakoztak a Városligetért

2014. október 10. 19:56

Élőlánccal tiltakoztak ellenzéki pártok és civil szervezetek a Városliget tervezett átépítése ellen. Szerintük a múzeumi negyed felépítése veszélyezteti a zöldfelületeket.

2014. október 10. 19:56

Ellenzéki pártok és civil szervezetek közösen, élőlánccal tiltakoztak a Városliget beépítése ellen. A múzeumi negyed projekt keretein belül a kormány körülbelül 150 milliárd forint értékben öt múzeumot építene a Városligetbe. A tüntetők szerint a múzeumok kultúra terjesztő funkcióját nem a Városligetben kell megvalósítani.

Baán László, a projekt miniszeri biztosa szerint mindenkinek jobb lesz az átalakítással a Városliget, ahová jelenleg kevesen járnak ki. Baán úgy gondolja: a tiltakozás az önkormányzati választások közelségének köszönhető, és a politikai kampány része. Baán elmondta: a Városligetnek semmilyen értéke nem fog elveszni, a zöldfelületek nagysága még növekedni is fog a tervezett átépítéssel, de a kultúra, a szórakozás értéke és lehetőségei is növekedni fognak. Szerinte az új múzeumi negyeddel a turisták számára is vonzóvá lehet tenni a Ligetet.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. október 14. 11:01
Nem akarok magával vitatkozni. Itt egy terv ami számomra elfogadható és volt egy fél évszázad amikor a Liget csak kopott, pusztult. Ott van egy csodálatos épület a Királydomb mellett édesapám mesélte neves cukrászda, mulatóhely volt. Erre most sem látok semmit, de a többi elképzelést díjazom. És változatlanul untat, hogy amikor valami jót csinálnak tüstént rárontanak. Ennyi.
balbako_
2014. október 12. 10:12
Ezek a maga tervei. Fájdalmára magát nem kérdezik, viszont akit kérdeztek kihozott egy jó tervet. Egyébként dögunalmas, hogy hagyták lezülleszteni a Széchenyi felőli részt cigány tanyává, a másikat pedig gusztustalan autóparkolóvá. Még unalmasabb, ha bármit csinálnak (Parlament, Várbazár, Margit sziget,stb) mindig kipattan egy okostojás és rázendít, hogy ez így szar, nem jó, ő sokkal jobbat tud stb. Volt 20 évük, hogy zseniális terveiket megvalósítsák, szart sem tettek. Most jönnek olyanok akik nemcsak ígérgetnek tesznek is. Aztán meg majd megszokja. (Hja! A jót könnyű lesz!)
kaszandra
2014. október 12. 09:38
És kiírni, hogy "Fűre lépni tilos!".
berzsian56
2014. október 12. 08:24
Öcsém ,te vagy nem érted mit jelent a zöldterület kifejezés, vagy nem beszéled a magyar nyelvet. Harmadik lehetőség,és ez a legvalószínübb , csak darálod az ostobaságaidat. A nyolcvan milliárd forint, a metematika jelen állása szerint éppen hetvennel kevesebb ,mint a százötvan. Hitted volna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!