Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Úszómedence-különadót vezetne be a Jobbik

2014. október 09. 14:00

A Jobbik a 20 millió forint feletti úszómedencék különadójára vonatkozó javaslatot nyújtott be csütörtökön a parlamentnek. Novák Előd elmondta: a javaslat megegyezik azzal, amelyet még 2005-ben az a Szijjártó Péter nyújtott be, aki most úszómedencés házat vásárolt Dunakeszin.

2014. október 09. 14:00

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke sajtótájékoztatóján elmondta: a javaslat megegyezik azzal, amelyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még 2005-ben, országgyűlési képviselőként indítványozott. A jobbikos politikus – ahogy korábban Szijjártó Péter – az előterjesztésben azzal indokolt: Magyarországon több millió ember él a létminimum környékén, s a közember számára szinte elérhetetlen az a luxus, hogy több tízmilliós saját úszómedencéje legyen.

Novák Előd szerint nem ildomos megfeledkezni a korábbi, a közteherviselést kiszélesítő javaslatról, ugyanakkor annak benyújtását szimbolikusnak szánja és nincs kétsége a sorsa felől. Kitért arra: a miniszter új házának medencéje saját korábbi javaslata szerint adóköteles lenne.

A Jobbik alelnöke egyúttal közölte: egy fém szélkakast adna át Szijjártó Péternek, ezzel jelezve, hogy „politikai szélkakasnak” tartja. Bírálta azt is, hogy a dunakeszi önkormányzat hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárásban írt ki pályázatot térfigyelő kamerarendszerre csaknem 25 millió forint értékben. Az ellenzéki politikus feltételezése szerint a kamerákat a miniszter házának környékére helyezhetik ki.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2014. október 09. 18:51
Kár, hogy csak a kampányidőszakban vannak jó ötletetek.
3M..
2014. október 09. 16:04
Meg kell adni, a Jobbiknak van humora. Viszont a kormánypártnak, a felvetés kapcsán az arcára fagyott a mosoly. Idegessé válnak ha a zsebükben kotorásznak. Mutyipénzt nehezen eresztik, szeretnek harácsolni. Szebb Jövőt!
Autofocus
2014. október 09. 15:32
- És legvégül, hölgyeim és uraim, a politikai demagógia legmagasabb rangú elismerését, az "Arany Lélegeztetőgép" díjat a Jobbik színeiben induló jelölt, Novák Előd kapja! (Ováció, függöny)
peti
2014. október 09. 15:31
Tudjátok, miből lehetne rém egyszerűen lóvét szerezni, nagyon sokat? Végigautózni Budán, meg néhány gazdag településen az agglomerációban (de ne redukáljuk ezt diszkriminatívan a fővárosra és környékére), becsöngetni, és megkérdezni, miből van a villa. Ha a nagyié vagy a kisunokáé, akkor neki miből van. Ha nincs hihető magyarázat, elkobozni, elárverezni. Mondjuk féláron, külföldi befektetőknek. Vagy, mondjuk a piaci ár felét kifizetve benne is lehetne maradni. Ötszáz villából összejöhetne 50-100 milliárd, féláron. Na vajon miért nem csinálják? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!