Tiltakoznak a reklámadó emelése ellen a lapkiadók

2014. november 12. 17:12

A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) szerdán közleményben szólította fel az Országgyűlés tagjait, hogy ne szavazzák meg a reklámadóról szóló törvény módosítását.

2014. november 12. 17:12

A reklámadó legfelső kulcsának 40-ről 50 százalékra emelése alacsonyabb színvonalú, egyhangú, beszűkülő nyilvánosságot eredményez – írta a szervezet. Az MLE szerint az adó emelésével a tartalom-előállításba visszaforgatható tőke mennyisége csökken, és a jelenlegi szabályozás is éppen elég nagy versenyhátrányt jelent a magyar vállalkozásoknak a globális szereplőkkel szemben.

Álláspontjuk szerint a további adóemelés következményei kiszámíthatatlanok, nem csak az érintettekre nézve, de jelentősen befolyásolják a munkaerő-piaci helyzetet, és a tervezett egyéb adó- és járulékbevételeket.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. november 13. 14:43
Köszönöm. Fontos az információ: "Adócsökkentési és fejlesztési alapot hozna létre a kormány 2016-tól; ez derül ki a 2015-ös költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott fejezeti indoklásokból – bukkant rá a Portfolio.hu. Az alapban három év alatt 600 milliárd forint gyűlne fel a prognózis szerint, amit adócsökkentésre, valamint beruházásokra lehetne fordítani. " Ez kell, nem a mkédiamaszlag.
Apáczai
2014. november 13. 14:41
Akkor most miért nem érvényes, hogy majd a piac eldönti...? Éppen a liberálisok ágáltak ezzel a szlogennel, amikor pl. tőlük távolálló intézményeket vertek szét.
várúr
2014. november 13. 09:57
A reklámadó minden reklámhordozóra vonatkozik. A nyomtatott sajtóra, a plakátokra, és így tovább. Sajnos épp a nyomtatott sajtóra gyakorolja a legnegatívabb hatást. Ezért nem értek vele egyet. Kár lenne, ha eltűnnének a lapok. Tőkeigényesek, csökken az olvasottságuk és így tovább. Ezen keseregj, ne a "diktátoron". Más a reklámadó és mások a te lázálmaid.
tommybravo
2014. november 13. 09:56
Kizsidóztad magad, pondró? Igen? Akkor most húzz el a kurva anyádba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!