Simicska lenyomta Orbánt, de csak Budapestet érdekli a Google szerint

2015. február 13. 09:33

A Google Trends adatai szerint múlt péntek óta többeket érdekel Simicska Lajos, mint Orbán Viktor, ez az érdeklődés azonban elsősorban a fővárosra koncentrálódik.

2015. február 13. 09:33
Balogh Ákos Gergely

Szabó László Twitter-bejegyzése adta az ötletet, hogy megnézzem, a Google Trends szerint hogyan alakult az Orbán Viktor és a Simicska Lajos keresési kifejezések forgalma a múlt pénteki események hatására. Mint látható, február előtt a Simicska iránti keresési érdeklődés egészen minimális volt Orbánhoz viszonyítva, aztán néhány nap alatt teljesen megfordította a versenyt a Fidesz egykori pénztárnoka:

Ha a teljes nevek helyett csak a vezetékneveket vizsgáljuk, akkor is látható a fordulat, bár nem olyan mértékű:

Legalább ilyen érdekes, ha a keresések földrajzi megoszlását nézzük. Simicska földrajzi keresési mintája így néz ki:

Orbáné viszont így:

Úgy látszik, Simicska csak Budapestet és Pest megyét érdekli (előbbihez 100-as, utóbbihoz 86-os arányszámot rendel a Google Trends, míg minden egyéb megyéhez nullát), Orbán meg az egész országot (nála is Budapesté a 100-as arányszám, de a legkisebb megyei érték is 70).

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korn
2015. február 16. 16:09
Mi ebben a meglepő, Budapest az ország legalja.
marko11
2015. február 16. 16:08
Azért sem a Mandinernek, de még a kommentelőknek sem kellene simicska (így! csupa kisbetűvel!) színvonalára süllyedni!
Morgen
2015. február 16. 15:02
"Ez nem népszerűségi teszt, csak egy sima tájékozódás, hogy ki az, aki részegen, bedrogozva, ordítva gecizheti a miniszterelnököt. Ennyi." Túltolta a szánt! Egyébként ez a téma veleje, amit idéztem tőled.
paraklétosz
2015. február 15. 22:25
Holnap, ha születik egy kétfejű borjú, "lenyomja" mindkettőjüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!