Csalás miatt nyomoznak a Quaestor-ügyben

2015. március 11. 16:41

Különösen jelentős kárt okozó csalás miatt nyomoz, és hajt végre házkutatásokat a Nemzeti Nyomozó Iroda a Quaestor-ügyben.

2015. március 11. 16:41

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – erősítette meg az MTI értesülését az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán a Quaestor cégcsoport székházában zajló házkutatással összefüggésben.  Azt közölték, hogy e nyomozás keretében hajt végre házkutatásokat a rendőrség. 

Az MTI előzőleg számolt be arról, hogy házkutatást tartanak a Quaestor cégcsoport Váci úti székházában. Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató jogi képviselője, Papp Gábor azt mondta: mind ügyfele – aki jelenleg is a székházban tartózkodik – mind a dolgozók együttműködnek a hatóságokkal. Hozzátette: a cégcsoportnak mind a 634 dolgozója azon dolgozik, hogy egyetlen befektetőjüket se érje kár. Az ügyvéd az MTI-nek azt mondta, hogy különösen jelentős kárt okozó csalás miatt indult nyomozás, de az ügynek nincs gyanúsítottja. 

Hétfőn Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató tájékoztatta az Magyar Nemzeti Bank (MNB) illetékes vezetőjét arról, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A cég indoklása szerint „a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. (...) A kialakult pánik során ügyfeleink olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit”. Az MNB kedden felügyeleti biztost rendelt ki a Quaestor Értékpapír Zrt.-hez, amelynek tevékenységét felfüggesztette. A jegybank honlapján közöltek szerint a felügyeleti biztos átvette a vállalkozás vezetésétől annak jogköreit.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. március 12. 10:17
Már a Buda-Cash-Kesh-Kuss-nál a fideszes lakájmédia a 100 milliárdos tétel helyett, csak 60 milliárdos capcaráról sutyorog. Két hét és kiderül, hogy 1 forintnyi többletük van!
Sertés Ákos
2015. március 12. 10:13
balrad.wordpress.com/2015/03/11/kezdodik-2/
Sertés Ákos
2015. március 12. 10:12
z. Imre beismerő vallomásában kifejtette: hitelét nem tudta törleszteni, és miután február 25-én újabb felszólítást kapott, elkeseredésében tett kárt a bank ATM-jében és fiókjában. Előbbit öngyújtóba való benzinnel gyújtotta föl, az ajtóra a hangtompítós pisztolyával lőtt. Jelentős kárt okozó rongálás bűntettének, kisebb kárt okozó rongálás vétségének és visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. A bíróság március 2-án elrendelte előzetes letartóztatását. Nyilvánvaló, legalább 10 vagy 20 Milliós kárt okozott, ezért indokolt az előzetes letartóztatás A Buda-Cash ennek a többmilliószorosát okozta kárként, azokat szabadlábon hagyták Még tiltakozna a mazsihisz
Sertés Ákos
2015. március 12. 10:10
Ez miért nem hír? Kezdődik? Posted on 2015/03/11 Szerző: Admin A gyanú szerint egy csalódott “hitelkárosult” vett revansot egy dorogi bankfiókon. Előbb felgyújtott egy ATM-et, majd néhány száz méterrel arrébb háromszor belelőtt a bank ajtajába. A férfit elfogták a rendőrök, a pincéjében valóságos fegyverarzenált tartott. Egy férfi felgyújtott egy pénzkiadó automatát, majd háromszor rálőtt egy bankfiókra Dorogon február 25-én. Másfél nap alatt elfogták a rendőrök. Pincéjében fegyverműhelyt találtak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!