Ezrek torlódtak fel az osztrák-magyar határon

2015. szeptember 21. 10:51

Mióta a kormány lezárta a teljes szerbiai határszakaszt, Horvátország felől érkeznek a migránsok az országba. Ez nem csoda, hiszen a horvát hatóságok busszal szállítják a magyar határra a hozzájuk Szerbiából érkező menekülteket. Ezzel párhuzamosan ezrek torlódtak fel az osztrák-magyar határon.

2015. szeptember 21. 10:51

Ausztria lezárta a hegyeshalmi határátkelőt vasárnap délután, mivel a nap folyamán több ezer menekült várakozott az osztrák-magyar határon. A szerbiai határszakaszon épített kerítés után a menekültek Horvátország felé veszik az irányt, de onnan többnyire újra Magyarországon keresztül szeretnék elérni Ausztriát. A horvátok szervezetten szállítják a migránsokat a magyar határra, onnan pedig a magyar hatóságok küldik tovább őket Ausztria felé. Egyelőre nem tudni, meddig tart ez a szervezett szállítás, de most még hosszú sorokban állnak a buszok a beremendi határátkelő magyar oldalán.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. szeptember 21. 16:11
A FIDESZ a választói szájába szarik: "SZÍNJÁTÉK A HORVÁT HATÁRON A MAGYAR KATONÁK BEVONÁSÁVAL? Megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy a magyar kormány színjátékot folytat a horvát határon. Amíg a szerb határszakaszon valóban elkezdte alkalmazni a különleges jogi helyzet adta eszközöket, addig a horvát oldalra átterelődött migránscunamit nem kezeli megfelelően, csak színjátékot játszik a belpolitikai érdekeinek megfelelően, a médiának és a szavazó állampolgároknak – írja a HVIM vezetőség hétfői sajtóközleményében. Az elmúlt napokban azt tapasztalták, hogy nem is kell, hogy átjöjjenek a migránsok, hiszen értük mennek a magyar hatóságok buszokkal a horvátokhoz. Mára pedig hiába jönnek taxikkal, vagy gyalogoson a zöldhatáron, nem történik érdemben velük más, mint a válsághelyzet kihirdetése előtt: azonnal Ausztria felé szállítják őket, holott ugyanúgy tiltott határátlépés miatt felelősségre lehetne őket vonni. A felelősségre vonásnak nem feltétele a műszaki zár megrongálása (ami még alig létezik a horvát szakaszon), hiszen a tiltott határátlépés is szankcionálható önmagában." http://alfahir.hu/szinjatek_a_.. ORBÁN SOROS LEGJOBB ÜGYNÖKE. CSAK A FIDESZ ! CSAK A FIDESZ(DSZ)! CSAK A FIDESZ(DSZ) MAFFIA! CSAK A FIDESZ(DSZ) HAZAÁRULÓ MAFFIA!
csuka
2015. szeptember 21. 12:09
Bal-Rad komm: “…a Magyarországra utazás elrendelésével…” Arra a Magyarországra, amely a Német IV. Birodalom hátsó udvara-hogy ne mondjuk: szemétdombja! Így talán már érthető a nagy sietséggel MÉREGDRÁGÁN épülő kerítés! KÖRKÖRÖSEN! Nehogy Magyarország területét EL TUDJA HAGYNI a nyakunkra tolt szemét! Itt őrzött és ellenőrzött körülmények között grasszálhatnak keresztül-kasul! Márpedig jó esélyünk van arra, hogy az eddig rajtunk keresztüláramlott migránshordának legalább tíz százaléka NÁLUNK LESZ LETÁBOROZTATVA! Az pedig minimum 25 ezer BEVÁNDORLÓT JELENT! Mert akkor már nem migránsokról, hanem bevándorlókról beszélhetünk! (De persze érkezik még legalább százer MIGRÁNS, akik NÁLUNK LÉPNEK ELSŐKÉNT A SCHENGEN-ZÓNÁBA, és itt lesznek regisztrálva!) Döbrögink jelezte hordájának velencei évadnyitóján: A KÖZVÉLEKEDÉS MEGFORDULHAT! Döbrögink nem egy hülyegyerek! Tudja ő hogy mit beszél! Megemlítette ő a kvótát is! Amire senki sem figyelt fel-AKKOR! Csak a “cigányozásra”! De arra nagyon!
Csigorin
2015. szeptember 21. 11:38
Ha az osztrakok lezarhatjak, akkor mi miert nem zarhatjuk le Horvatorszag felol? Kurva anyjukat a horvatoknak is hogy rank ontik a szemetuket es meg nekik all feljebb.
Sinistra
2015. szeptember 21. 11:34
Mennyi mérnök, mennyi orvos, polgári gondolkodású értelmiség! Ők a liberalizmus alapjai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!