Migránsokkal teli buszok érkeztek a horvát-magyar határhoz

2015. szeptember 18. 15:36

A korábbi tíz busznál jóval több, már legalább húsz migránsokkal teli busz érkezett a horvát-magyar határra, ahonnan a Baranya megyei Beremendre sétálnak át az emberek. Az MTI szerint mintegy 1500-an lépték már át eddig pénteken a határt, amelynek magyar oldalán rendőrök állnak sorfalat, de katonák is vannak a helyszínen.

2015. szeptember 18. 15:36

Migránsokat szállító buszok érkeztek a horvát határnál lévő magyar településhez, Beremendhez – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója péntek délután. Az MTI tudósítója mintegy tíz, emberekkel teli buszt látott. A migránsok elkezdtek leszállni a buszokról.

A határ magyar oldalán mintegy 150-200 rendőr, katona van. A rendőrök sorfalat állnak. A helyszínen gépfegyveres, pajzzsal ellátott katonák, illetve gépfegyveres katonai járműveket is látott az MTI tudósítója. A rendőrök kékszínű gyakorlóban vannak, némelyüknél gázspray, sisak is van.

Teljesen bedobták a törölközőt a horvátok

Zoran Milanović horvát miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy Horvátország ezentúl nem tartóztat fel senkit, nem is próbál meg senkit regisztrálni, hanem hagyják, hogy átvonuljanak az országon a migránsok. A horvát sajtó pedig arról számolt be, hogy ingyenes buszokkal viszik a migránsokat ezentúl a magyar határra. Az erre vonatkozó újságírói kérdéseket a horvát kormányfő lényegében nem cáfolta.

FRISSÍTÉS

Az MTI tudósítója szerint Beremendről autóbuszokkal viszik el a migránsokat. Becslése szerint a magyar hatóságok mintegy 1500 migránst engedtek be Magyarország területére a beremendi határátkelőhelyen keresztül. A migránsokat csaknem húsz horvát busszal viszik a határállomáshoz, onnan az átkelőhelyre gyalog mennek be; innen pedig magyar „kék buszokkal” viszik őket tovább – az MTI értesülése szerint – az ugyancsak baranyai Siklósra. A rendőrök a folyamatosan érkező bevándorlókat megszámolják, és azt kérdezik tőlük, melyik országból jöttek.

A migránsok Magyarországra érkezését hatalmas médiaérdeklődés kíséri; a magyar újságírók, tévések mellett sok külföldi stáb is a helyszínre érkezett. A tömegben vizet és ételcsomagokat osztanak a segélyszervezetek, egy ember rosszul lett, őt a mentők látják el.

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. szeptember 19. 09:53
Na, ezzel most azt üzenjük, hogy a szerb határon nem jöhettek át, de a horváton igen?
korona
2015. szeptember 18. 20:15
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------- A NAGY-IZRAEL MEGTEREMTÉSE ÚJABB ÁLLOMÁSÁHOZ ÉRKEZETT Izrael elkezdett terjeszkedni! szeptember 18, 2015 Tudósítások szerint a hét elején izraeli biztonsági erők bevonultak a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetbe, ami a közel-keleti muzulmánok egyik legszentebb helyének számít. Erre 1967 óta nem volt példa, mikor Izrael megszállta Ciszjordániát. Az akció után összecsapások történtek és az izraeli hadsereg emberei brutálisan léptek fel a palesztin őslakosok ellen. A palesztin hírügynökség harminc sebesültről számolt be, közülük ketten kórházba kerültek és két fiatalt letartóztattak. A jeruzsálemi muszlim szent helyek felelőse, Azzan Hatim egyértelmű provokációnak vette a bevonulást. Szerinte Izrael terjeszkedni akar és szélsőséges zsidók megjelenését szeretné lehetővé tenni a muszlim körzetekben. A Hamasz gázai szóvivője nyílt hadüzenetként könyveli el Izrael mostani tevékenységét és felszólítja a világot, hogy lépjenek fel a zsidó terror ellen. A jordániai vezetés is felszólította Izraelt, hogy óvakodjon további provokációktól. Az Egyesült Államok tartózkodik a helyzettől, de tisztában vagyunk vele, hogy Izrael kiszolgálója. A keddi akció után az izraeli miniszterelnök rendkívüli ülést hívott össze a jeruzsálemi helyzetet illetően. Valószínűleg további hódításokat terveltek ki. Korábbi írásunkban jeleztük, hogy a menekült invázió Nagy-Izrael előkészítése. Ebbe beletartozik a közel-kelet kiürítése és Izrael terjeszkedése. A mostani lépésükből nyugodtan levonhatjuk azt a következtetést, hogy elkezdődött Nagy-Izrael megvalósítása. Erre mindenképp oda kell figyelni, mivel a világban most zajló háborús folyamatok, illetve Európa bevándorlókkal való elárasztása mind a zsidó világbirodalom előkészítése, ahol az emberi minőségnek és az emberi értékeknek nincs helye. Kijelenthetjük: Izrael az emberiség ellensége. Varga-Vikernyés Sándor
Gregorius
2015. szeptember 18. 18:40
Horvátország szépen bebizonyította, hogy egy operett országgá vált. Az egyik helyszíni rádió tudósító mondta, hogy a beérkezett vagy 10.000 migránsnak még az alapvető élelmiszereket sem tudták biztosítani és zömük, annyira kis településen van, ahol vásárolni is alig lehet valamit. Tőlünk indulnak segélyszállítmányok, még az a szerencse, hogy uniós tagként vámmentesen átengedik őket. Mo hónapokon át bírta a rohamot, ami a horvátokat egy nap alatt bedöntötte.
thymian
2015. szeptember 18. 18:37
Ezeknek a tahó horvátoknak benyalni? Normális a kormányunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!