Tíz busznyi migráns érkezett Beremendre a horvátoktól

2015. szeptember 29. 12:36

Tíz busszal érkezett egy újabb migránscsoport jött a beremendi határátkelőhöz kedd délelőtt. A helyi tranzitzóna kiépítésének munkálatai még folynak.

2015. szeptember 29. 12:36

Újabb migránscsoport jött a beremendi határátkelőhöz kedd délelőtt – közölte az M1 aktuális csatorna tudósítója.

A Horvátország felől tíz busszal érkező illegális bevándorlókat a magyar határőrizeti szervek átvizsgálják, magyar buszokra szállítják át, a magyarbólyi vasútállomásra viszik és onnan utaztatják tovább őket.

Az M1 tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy még folynak a munkálatok a beremendi tranzitzóna kialakítására.

Theisz Ferenc (Fidesz-KDNP), Beremend polgármestere az MTI megkeresésére azt mondta, hogy nincs információja a határ esetleges lezárásával kapcsolatban.

Kiemelte ugyanakkor a határnál szolgálatot teljesítő rendőrök, katonák példás helytállását, és azt, hogy az önkormányzat továbbra is segíti a munkájukat. Példaként hozta fel, hogy közmunkások végzik az átkelő takarítását, a hulladékok összegyűjtését.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. szeptember 29. 13:34
Cselekedni kellene, mert sokan a nyakunkon maradnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!