Terrorizmus finanszírozásáért elítélt briteket fogott a magyar rendőrség

2015. november 18. 09:11

A magyar rendőrök még november 14-én fogtak el két férfit egy Romániába tartó nemzetközi gyorsvonaton. Nem tudták jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni, egyikük személyes iratok helyett mindössze egy Koránt adott át a rendőröknek. Később kiderült, hogy mindketten brit állampolgárok, korábban terrorizmus finanszírozása miatt börtönben ültek, és a hatóságok engedélye nélkül nem is hagyhatták volna el Angliát.

2015. november 18. 09:11

Még november 14-én fogott el a rendőrség két férfit a Romániába tartó nemzetközi gyorsvonaton: a lőkösházai határátkelőnél ugyanis egyikük sem tudta igazolni jogszerű magyarországi tartózkodását. Egyiküknél volt ugyan egy angol vezetői engedély, a másiknál azonban még az sem – mindössze egy Koránt adott át a rendőröknek. Előállították őket.

A határrendészeti kirendeltségen kiderült, az angol jogosítvány valódi, tényleg a 44 éves K. Simon Jonathan brit állampolgáré. Útitársát bemondott személyi adatai alapján a brit konzuli ügyelet nem tudta angol állampolgárként azonosítani. Mindketten kiutasítást előkészítő őrizetbe kerültek. Az idegenrendészeti eljárás során az addig azonosítatlan férfi közölte valódi nevét: B. Trevor, szintén brit állampolgár, és 40 éves.

Ügyükben 2015. november 17-én délután történt változás: a schengeni körözési rendszerben megjelent mindkettőjük európai elfogatóparancsa. A két férfi nem jelezte az angol hatóságoknak, hogy elhagyják Angliát, pedig erre bírósági ítélet kötelezte őket. Korábban ugyanis terrorcselekmény-finanszírozása miatt egy alkalommal másfél évet, egy másik alkalommal három és fél évet töltöttek börtönben, 2009-ben szabadultak, és az ítélet szerint a szabadulásukat követő tíz évig csak az angol hatóságok engedélyével hagyhatták volna el Angliát – áll a rendőrség közleményében.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erzsibözsi
2015. november 18. 13:11
lehet hogy azt hitték már érvénybe lépett a kvóta
amayyudan2
2015. november 18. 11:58
Azért milyen intoleráns, embertelen a rendőrök hozzáállása! Szerintem simán lehet, hogy a Korán tiltja a személyi igazolvány viselését, esetleg az is lehet, hogy a Korán maga bármikor helyettesíthet bármilyen személyazonosító okmányt. Ezek a szemét magyar fakabátok az eltérő kultúrájuk miatt vegzálták szegény, az angliai üldöztetés elől Romániába menekülő szerencsétleneket! Én igazi európai liberális demokrataként egyáltalán nem csodálkozom, hogy ez az igazságtalan bánásmód pont a nácifasisztatörpecigánypatásOrbán (nem kívánt törlendő) országában történik! :)
Pandaka pygmaea
2015. november 18. 11:04
Na, az Amnestyseknek lesz dolguk megint! :D
csuka
2015. november 18. 10:39
A felcsúti hazudozó még több terroristát importálna. Kormányunk a beözönlő vadaknak épít szállást: 'Ne azt figyeljék, amit mondok!' "Miért gyűjt a Fidesz aláírásokat a kvóta ellen, és hangoztatja, hogy Magyarország nem akar bevándorlókat befogadni, ha közben Szentgotthárdon egy komplett várost akarnak felépíteni nekik konténerekből? - tette fel a kérdést mai sajtótájékoztatóján Lábodi Gábor jobbikos önkormányzati képviselő." https://kuruc.info/r/2/151287/ CSAK A FIDESZ(DSZ) HAZAÁRULÓ MAFFIA !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!