Fővárosi Közgyűlés: rendkívüli ülést hívott össze Tarlós csütörtökre

2016. január 19. 08:45

Összehívja a Fővárosi Közgyűlést Tarlós István főpolgármester a tömegközlekedés finanszírozásának helyzete miatt. A rendkívüli ülés ellenzéki kezdeményezői azt írták, hogy „Orbán Viktor és kormánya láthatóan nem tiszteli a budapestiek napi erőfeszítéseit”.

2016. január 19. 08:45

Összehívta a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését csütörtökre Tarlós István főpolgármester ellenzéki indítványra, a kezdeményezők azt szeretnék, hogy a testület tárgyaljon a budapesti közösségi közlekedés idei finanszírozási kérdéseiről. A budapest.hu oldalon közzétett meghívó szerint a napirendi pontok között szerepel továbbá a HÉV államosítási tervének, valamint a fővárosi alapszolgáltatások idei finanszírozási kérdéseinek a megtárgyalása.

A január 6-i dátumozású kezdeményező indítványban a rendkívüli közgyűlés összehívását azzal indokolták, hogy bizonytalanná vált a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés jövője, valamint veszélybe kerültek a főváros olyan alapszolgáltatásai is, mint a közvilágítás, a közterületek takarítása, a hómentesítés, a parkgondozás, a kéményseprés vagy épp a színházaink működése.

„Orbán Viktor és kormánya láthatóan nem tiszteli a budapestiek napi erőfeszítéseit”

Orbán Viktor és kormánya láthatóan nem tiszteli a budapestiek napi erőfeszítéseit, és nem veszi figyelembe a fővárosiak által a központi költségvetésbe befizetett napi 18 milliárd forintnyi adót, és a jövőben láthatóan nem kíván foglalkozni azokkal a fővárosi problémákkal, amelyeket egyébként ő maga hozott létre” – áll a dokumentumban.

Mint írták, az adótörvények decemberi módosítása, a közösségi közlekedés finanszírozásában való állami szerepvállalás folyamatos csökkenése veszélybe sodort minden fővárosi alapszolgáltatást. A közgyűlési meghívóban Tarlós István arról tájékoztatott, hogy a törvény értelmében 15 napon belül össze kell hívnia az ülést, ha azt a képviselők legalább egynegyede indítványozta.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2016. január 19. 10:46
Már előre látom a jegyzőkönyvet: Tarlós: - Az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést ezennel megnyitom, tessék, az ellenzéké a szó..! Ellenzék: - Ööö, Orbán Viktor és kormánya láthatóan nem tiszteli a budapestiek napi erőfeszítéseit..! Tarlós: - Más esetleg..? Ellenzék: Ööö, Orbán Viktor és kormánya láthatóan nem tiszteli a budapestiek napi erőfeszítéseit..! Tarlós: Köszönöm, a rendkívüli ülést ezennel lezárom..!
kurbitalis
2016. január 19. 10:15
Ezzel a hazugsággal, hazug csúsztatással szemben a valóság az, hogy Tarlós mindenképpen összehívta volna a gyűlést. Kár a gőzért, a ballibek megközelítését és csúsztatásait csak egyxmás között tudják eladni. MI MÉG EMLÉKSZÜNK DEMSZKY BRIGANTI FŐVÁROSI KÁOSZPOLITIKÁJÁRA ÉS KÁOSZ GAZDASÁGÁRA, KÁOSZTERMTÉSÉRE. BALLIBEK, NEKTEK EBBEN AZ ÜGYBEN IS MEGHUNYÁSZKODÁS, PITIZŐ BOCÁSNATKÉRÉS!
Gullwing
2016. január 19. 09:36
"Összehívta a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését csütörtökre Tarlós István főpolgármester ellenzéki indítványra, a kezdeményezők azt szeretnék, hogy a testület tárgyaljon a budapesti közösségi közlekedés idei finanszírozási kérdéseiről" Mert:"a rendkívüli közgyűlés összehívását azzal indokolták, hogy bizonytalanná vált a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés jövője, valamint veszélybe kerültek a főváros olyan alapszolgáltatásai is, mint a közvilágítás, a közterületek takarítása, a hómentesítés, a parkgondozás, a kéményseprés vagy épp a színházaink működése" Most a kettő hogy is függ össze? Értem én hogy az ellenzéket idióták képviselik a testületekbe, de ne feltételezzék már mindenkiről hogy ugyanolyan sekélyes szellemi képességekkel bírnak mint ők.
Zokni
2016. január 19. 09:20
Ez szép. Tarlós magánháborút vív Orbánnal. Holott ő is Fideszes!? A fővárosi önkormányzatiság felszámolásával hozzájárult ahhoz, hogy bár a főváros lakossága mindig is erős ellenzéke volt pártjának, az érdekérvényesítésük során MÉGIS az állami, ebben az esetben Fidesz-es országos választási érdekek alá rendeljék a Bp-en zajló leghétköznapibb életet. Tehát a bp-i Fidesz-szavazók ellen IS dolgozik az "önkormányzat"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!