Megadja az Úszó Szövetség Hosszú Katinkának a versenyengedélyt

2016. január 13. 10:05

Az úszószövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi Arena Pro Gálára annak ellenére, hogy az úszónő nem telefonált Kiss Lászlóval, hogy utólagos engedélyt kérjen – jelentette be szerdán a MÚSZ. A szövetség hozzátette: tisztában vannak vele, hogy a kiemelkedő versenyzők egyedi elbírálást érdemelnek, de sajnálják, hogy Katinka nem lesz ott az Év sportolója díjátadáson.

2016. január 13. 10:05

A Magyar Úszó Szövetség megadja a versenyengedélyt Hosszú Katinkának a hétvégi Arena Pro Gálára.

Annak ellenére teszi ezt, hogy az úszónő „a szabályoktól eltérően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést” – áll az Úszó Szövetség szerdai közleményében.

Hosszú Katinka egyedi elbírálást érdemel

A dokumentum szerint a MÚSZ tisztában van azzal, hogy a kiemelkedően eredményes versenyzők egyedi elbírálást érdemelnek, ugyanakkor „sajnálja, hogy Hosszú Katinka az austini verseny miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson, a magyar sport nagy ünnepén”.

A szövetség keddi közleménye szerint Kiss László hétfőn az úszónő Facebook-oldaláról értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik. Versenyzési kérelme is csak hétfőn érkezett meg. Ezáltal MÚSZ „kényszerhelyzetbe került: ha megadja a versenyengedélyt, akkor igazolja, hogy Magyarországon egy kiemelkedően sikeres sportoló bármit megtehet. Ha nem adja meg  és amennyiben az Arena versenysorozat rendezői megkövetelik a startengedélyt , akkor a MÚSZ a legjobb szándéka ellenére is kárt okozhat a legeredményesebb magyar versenyzőnek, mint ahogy a verseny rendezőinek is” – írta kedden a Magyar Úszó Szövetség.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Neville
2016. január 13. 19:28
Ez szerintem rossz döntés. Aki egyik nap határozottan kiköt valamit, a másik nap átlépi, az önmagát nem veszi komolyan. Aki pedig önmagát nem veszi komolyan, hogy várhatja, hogy más komolyan vegye őt...
tango47
2016. január 13. 19:06
Hiba! Legközelebb még pofátlanabbak lesznek.
OberEnnsinnen
2016. január 13. 16:09
Katinka Tusup nyerőgépe. És ez a felfújt kis hülye gyerek egyre erősebben rángatja a gép karjait... Minél több dollár csörömpöljön!
Morgen
2016. január 13. 15:11
Ki gondolta volna? Csak ússzon, keresse a sok pénzt a "többieknek". :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!