Nem vetíti a Comedy Central az iszlámállamozó South Park-részt

2016. február 06. 21:10

Nem adja le a South Park mostani, 19. évadának 7. epizódját a Comedy Central magyar adása. Az epizód az Iszlám Államon gúnyolódik. Egy a sajtóban terjedő Comedy Central-közlemény szövege szerint „kihagyjuk most ezt a részt, mert olyan tartalma van, ami bizonyos emberek érzékenységét sértheti a mostani időszakban. De be fogjuk pótolni, ígérjük”.

2016. február 06. 21:10

Nem került adásba az amerikai South Park rajzfilmsorozat 19. évadának 7. epizódja a Comedy Central magyar adásán, a részt kihagyva a 8. epizódot vetítették. A kihagyott epizód az Iszlám Államon gúnyolódott, szexuális túlfűtött nindzsákként ábrázolva az iszlamistákat.

Egy a 444-en és az Indexen is idézett, Comedy Centralnak tulajdonított közlemény szerint „kihagyjuk most ezt a részt, mert olyan tartalma van, ami bizonyos emberek érzékenységét sértheti a mostani időszakban. De be fogjuk pótolni, ígérjük”.

Az epizód eredetileg 2015 novemberében került adásba Amerikában.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
El Presidente
2016. február 08. 08:50
Arra bezzeg a fejem merem tenni, hogy a kereszténységet kifigurázó több tucat részt minden előzetes probléma nélkül adásra tűzték. Egyébként pláne nem értem, Magyarországon a muzulmán lakosság aránya igen csekély, még ha egy nyugati államban történne ez, azt megérteném, de itthon?
Szúnyog
2016. február 07. 22:37
Én még egyetlen kuruc cikk szemlézését sem láttam itt. Persze sz nyilván "szélsőséges", szemben a Kettős Mércével. Éhes lónak bizony igaza van. Sosem néztem ezt a sorozatot sem, de az ránézésre ordít, hogy rajzban sehol sincs sem aBBubóhoz, sem Mézgáékhoz képest.
crydog
2016. február 07. 10:57
Éppen a napokban néztem a South Park 19-dik évadját, de ahogy látom az amerikai PC mánia utolérte - vagy bezsebelte - a sorozat készítőit is. Még szép hogy nem merik leadni az isist kifigurázó részeket. A South Park ugyanis az animációs filmek Charlie Hebdója. Szabadszájú, mindenkibe belerúgó, politikai, és közéleti személyeket kifigurázó sorozat,remek fekete humorral, amit ezért szerettünk. Buzizás, zsidózás, fekália és pornó, társadalmi rétegek, és vallások fikázása, mimd-mind a South Pork szerves része volt. VOLT. Az új részek szemenköpik a józan logikát, és PC imádatban fetrengenek. Kár érte.
illesl
2016. február 07. 08:54
A következő idézet mutatja, messze állok az Iszlám Állam gondolatvilágától, filozófiájától. "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? " Szégyenlem magam attól a sok ostobaságtól, amit itt olvastam. Én soha nem vetíteném le az Iszlám Államot gúnyoló részt. Franciaországban is kigúnyolták a Prófétát. Szinte kódolták a válaszcsapást. Akik itt írogattok, vélhetően leszármazottai vagytok azon őseinknek, akik 150 évig éltek török uralom alatt. Tehát nem ismeretlen számunkra az iszlám emberek gondolatvilága. Akkor minek őket hergelni, alázni. A franciák meghívják az iráni elnököt, aki tudós és teológus is és egy Iszlám Köztársaság elnöke. És bort szolgálnak fel. Ha mi vasárnap azt főzzük, amit gyermekeink szeretnek és nem azt, amit ők nem esznek meg, akkor egy ilyen fontos látogatáson miért tették azt, amit. Tetszettek volna a franciáknak nem behívni annyi muzulmánt, akiket első sorban olyan munkákra kényszerítettek, amit ők nem szívesen végeznek el. Én nem azt mondom, hogy ezek után az iskolákban, éttermekben nem szolgáljanak fel disznóhúst, mert sértő, vagy ne legyen karácsony csak fenyőünnep (mint Rákosi korában), hanem azt, nem kell hergelni, megalázni embertársainkat... Miközben azt mondom, ők is kaptak területet, nekünk is megmaradt országunk egy része, mindenki ott éljen boldogan, ahol most él, maradjanak otthon. Azonfelül nagyon nagy szégyen, hogy sokkal több muszlim tartja be azokat a rendelkezéseket, törvényeket, amelyeket a keresztények 50 éve betartottak és most nem... Amikor itt a mi kultúránkról írogattok: a Comedy Central nem a mi kultúránk, nem a keresztény hagyományú Európa kultúrája, hanem az egyesült államoké, az istentelenségé, a pénz (Mammon) a szex (Astarte) tisztelete és mindent befedő uralmának az elismerése. Lassan nem lesz gyermek, nem lesz aki dolgozzon, szakállas nők, öregek vidéke leszünk, s egy férfi és egy nő sem tud talán ha 7 évig együtt élni és cserélgetik a partnereket, s a társadalom szövete esik szét. Így alázgassatok egy más világot, miközben a sajátotokat sem tudjátok megtartani, csak az interneten, a tv-n függeni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!