Az USA tovább szigorítja az Észak-Korea elleni szankciókat

2016. március 16. 21:57

Észak-Korea január 6-i hidrogénbomba-kísérlete, majd február 7-i ballisztikusrakéta-felbocsátása miatt tovább szigorította az eddig is meglévő szankciókat az ázsiai ország ellen az Egyesült Államok.

2016. március 16. 21:57

Barack Obama elnöki rendeletet írt alá, amellyel szigorítja a szankciókat Észak-Korea ellen a január 6-i hidrogénbomba-kísérlet és a ballisztikus rakéta február 7-i felbocsátása miatt - adott hírt szerdai közleményében a Fehér Ház. Az elnöki döntés szóba került a szokásos napi sajtószóvivői tájékoztatón is. A rendeletet – amelyet Obama kedden írt alá – Észak-Korea január 6-i hidrogénbomba-kísérlete, majd február 7-i ballisztikusrakéta-felbocsátása miatt hozta az amerikai kormányzat. Nem új szankciókról van szó, hanem az eddig is érvényben lévő szankciók további szigorításáról. 

Ezek az akciók megegyeznek azzal a hosszú távra szóló elkötelezettségünkkel, hogy folyamatosan nyomást gyakoroljunk az észak-koreai rezsimre” – fogalmazott közleményében Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője. Leszögezte: az Egyesült Államok és a nemzetközi közösség nem tűri, hogy Észak-Korea nukleáris és ballisztikusrakéta-kísérleteket folytasson, s ennek árát Észak-Korea mindaddig megfizeti, amíg nem hajlandó teljesíteni nemzetközi kötelezettségeit.  

Barack Obama a média figyelmétől távol, kommentár és nyilatkozat nélkül írta alá az elnöki rendeletet.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2016. március 17. 19:27
Most aztán nagyon megijedt Kim!
Hora
2016. március 17. 07:48
Nocsak! Változott a széljárás? Pedig nemrég még olyan jól elvoltak. Fésülték egymás haját, ilyesmi: http://www.inquisitr.com/1921855/president-obama-kim-jong-un-impersonators-hit-the-streets-of-l-a/
Csigorin
2016. március 17. 06:34
En csak egy orszagrol tudok aki a tortenelem folyaman bevetett mar atomfegyvert. Nem Korea.
balbako_
2016. március 17. 06:21
1953-ban ismerte el az USA elveszítette a Koreai Háborút. Azóta fenyeget, szigorít- és fosik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!