PM: Az alapjövedelemmel a magyarok kilencven százaléka járna jól

2016. május 19. 11:05

A lakosság kilencven százaléka léphetne egyet előre az alapjövedelem bevezetésével a PM társelnöke, Szabó Tímea szerint. Szabó elmondta: csupán a lakosság felső tíz százaléka, a legjobb anyagi helyzetben lévők nem részesülnének a juttatásban. Ezzel szemben szerintük Orbán Viktor miniszterelnök költségvetésével mindössze ez a felső tíz százalék léphet előre.

2016. május 19. 11:05

A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke szerint az alapjövedelem bevezetése a lakosság kilencven százalékának előrelépést jelentene. Szabó Tímea a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön azt mondta, hogy csupán a lakosság felső tíz százaléka, a legjobb anyagi helyzetben lévők nem részesülnének a juttatásban.

Az országgyűlési képviselő kijelentette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök költségvetésével mindössze ez a felső tíz százalék léphet előre, míg a PM költségvetési módosító javaslata, amelyben szerepel az alapjövedelem bevezetése is, a nincstelenek tömegein és a dolgozói szegénységben élőkön segítene.

A PM 2200 milliárd forintot csoportosítana át a költségvetésben úgy, hogy az államháztartás hiánya egyetlen fillérrel sem nőne – tette hozzá.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2016. május 20. 07:06
"PM: Az alapjövedelemmel a magyarok kilencven százaléka járna jól" Miért, már 90% itt a cigányok aránya? Vagy már a kontinensfoglalókkal is számolnak?
DFK
2016. május 20. 07:05
Az alsó középosztály nagyon gyorsan havi százezres minuszban találná magát. A maradék termelőerő 2 hónap alatt menekülne el.
brekker
2016. május 19. 22:35
Az alapjövedelem az elvileg egy megoldás lehetne az egyre növekvő bürokratizálódásra, és a technológiai fejlődés miatti egyre kevesebb munkalehetőségre. 50% ÁFÁ-val. (Nyilvánvaló, hogy ekkora adót nem lehet a mai hozzáadott érték alapon beszedni, hanem inkább valahogy a nagyker-kisker megkülönböztetést kéne újra bevezetni, és csak a végső értékesítést adóztatni.) Ha nincs ekkora ÁFA, akkor az nem lesz olyan "alapjövedelem" amit az elméleti megalkotói elképzelnének. Alapjövedelmet csak egy teljesen egységes valuta és vám övezetben lehetne bevezetni és egyszerre, miközben a kívülről jövő árukra magas vámot vetnek ki. Azaz az alapjövedelmet csak egész Európában egységesen lehetne bevezetni, és mellette korlátozni kéne a külkereskedelmet. Jó szerencsét hozzá, ahogy a bányászbéka mondaná! De minek ezzel hülyíteni a magyarokat, amikor erről eu szinten szó sincs?
Venn
2016. május 19. 19:57
timi, olyan hülye vagy, mint 1950-ben egy sztahanovista traktoros nő....:))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!