Lovas kocsival gyűjtik a szemetet Nagyvázsonyban

2016. június 13. 09:31

Lovas kocsis szemétszállítással kísérleteznek Nagyvázsonyban.

2016. június 13. 09:31

A projekt gazdái szerint a hazai törekvések és az uniós vállalások következtében fontos megoldásra váró feladat a házhoz menő szelektív hulladék begyűjtés országos kiterjesztése, 6 millió lakosra, 2020-ig. A lovas kocsis begyűjtés folyamatának modellezése jelenleg Nagyvázsonyban történik. A lovas kocsis rendszer szerintük hazánk településeinek 75 százalékában alkalmazható. Az ötletgazda Fábry Szabolcs János, Nagyvázsony polgármestere volt.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2016. június 14. 05:42
Egyébként a lovak nagyon környezet szennyezőek, a globális felmelegedés okozói a marhàkkal együtt, az àltaluk termelt metàn nem elhanyagolható.
Malcolm Reynolds
2016. június 13. 23:15
nem hiszem el......ez már oylan szinten abszurd hogy az döbbenet:)).....vannak helyek a nyugati kontinensen ahol részecskéket ütköztetnek, vannak rohamosan fejlődő világvárosok, kutatási és pénzügyi központok amik a világot befojásolják. magyarországon lovaskocsi viszi majd a szemetet. mi a tökömnek foglalkozna a "háttérhatalom" magyarországgal hiszen az ország boldogan lövi vissza magát 100évvel a szomszédos országokhoz képest is. Bukarest előbb lesz sajnos befolyásoló tényező a világban mint a 9 millióból 3,5 millió nyugdíjas országának fővárosa. Lesz még berlin a 4. legnépesebb magyar lakosságal rendelkező város a 3 legnépesebb london után.
kérdés
2016. június 13. 22:25
Nekem nagyon tetszik az ötlet :-) Amúgy tényleg nehéz jó, érett trágyát szerezni. Ez egy kísérő 'ágazata' is lehetne a helybeli ellátásnak.
Sörgyári megálló
2016. június 13. 18:53
Pár évvel ez előtt Franciaországból indult el ez az ötlet. Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!