Magyar Liberális Párt: Könyvek helyett notebookot

2017. augusztus 02. 11:39

A Magyar Liberális Párt a digitális oktatásra átállást szorgalmazza. Szerintük ingyen tankönyvek helyett a diákoknak notebookokat kellene kapniuk.

2017. augusztus 02. 11:39

A digitális oktatásra átállást szorgalmazza a Magyar Liberális Párt, amely szerint ingyen tankönyvek helyett a diákoknak notebookokat kellene kapniuk.

Keddi budapesti sajtótájékoztatóján Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője arról beszélt: a szülők 20-30 százaléka megengedheti magának, hogy kifizesse az iskolai tankönyvcsomagok évente átlagosan 13 ezer forintos árát, s ha az így befolyó összeget az állam megduplázza, évi hatmilliárd forintot fordíthatnának a diákok és a tanárok digitális kompetenciájának fejlesztésére, illetve digitális tananyagokra.

Bősz Anett szerint ötéves folyamat után kezdhetnék meg tankönyvek helyett ötödik osztálytól notebookokkal ellátni azokat a diákokat, akiknek családja azt saját erőből nem tudja megvásárolni, ezzel is támogatva az általános iskolai oktatás digitálissá válását.

(MTI)

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. augusztus 03. 07:25
Istenkém, de szép ez , ott Obamaki és a Patkány között...
abcdef
2017. augusztus 02. 17:02
Könyv helyett notebook-ot és gumióvszert - mondta Gabriella - majd kacéran mosolyogva végignyalta a saját kezét.
hátakkor
2017. augusztus 02. 16:46
Ez a fickó volt már oktatàsi miniszter. A tandíj jut róla eszembe meg hogy a pufajkás is kikészült a készületlenségèn. Kakaóbiztos ámítógép később volt.
hátakkor
2017. augusztus 02. 16:43
Mediamarkt. Bemegy, megvesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!