Valóban jó a magyar tulajdon túlsúlya? Baldauf úr, a CBA meg a hónapos retek

2017. december 19. 16:25

A magyarok valójában régen nem volt alávetettségbe küzdötték magukat.

2017. december 19. 16:25
Béndek Péter

„Újabb illusztrációjaként ennek, most vette meg – a szintén közpénzen működő és a hazai gázárat drágító – Garancsi-féle MET a fél hazai gázvezeték-hálózatot. Közben gomba módra szaporodnak az Orbán-közeli cégek a paksi – szintén közpénzen finanszírozandó – beruházások körül. A példák orrvérzésig szaporíthatók, és mindegyikből az derül ki, hogy gyanús közbeszerzési vagy anélkül meghozott határozatokkal jut egy klikk ellenőrizetlen pénzköltési lehetőségekhez, amit se a hatékonysági, se az átláthatósági tényezők nem korlátoznak. Az így eszközölt beruházások üzemeltetést is ez a klikk végzi, tehát a magyar lakosság nap mint nap adózik neki és alárendeli az életét az általa nyújtott, a piaci szempontokkal nem moderált »szolgáltatásoknak«. Tízmillióan néhány tucat emberből álló tulajdonosi körnél bankolunk, fizetjük a közműveket, végezzük a napi bevásárlást, nézzük a tévéjüket és a filmjeiket, nyilván más-más intenzitásban, de folyamatosan erősödően – miközben ugyanezek bírnak állami kényszerrel is fölöttünk. A magyarok valójában régen nem volt alávetettségbe küzdötték magukat. Még nagyobb baj, hogy ezzel párhuzamosan abba a tudatállapotba jutottak, hogy attól függően fogják lájkolni vagy diszlájkolni ezeket a tényeket, hogy fideszes vagy nem fideszes a politikai preferenciájuk. Nem érdekli őket se a saját zsebük, se az erkölcsi érzékük, se a józan ész – csak a párt és a pártos megosztottság számít. Az olyan ostoba állítások, hogy »még mindig jobb, hogy náluk van, mintha a multiknál lenne«, pedig sajnálatos előjele annak, hogy ez a tudatállapot akár évtizedekre meg fogja még határozni a nemzetünk mentálhigiénéjét. Piros-fehér-zöld, ez a magyar föld.

(U.i. Azt is kinézem Baldaufból és kormányzati súgóiból, hogy végül a Lidlnek tesznek be valahogy, oszt végül kiderül, egy kis fáziseltolódással közpénzen üzemeltetjük Baldauf úr középszerű boltjait. Ennek csak az mond ellent, hogy Orbán a németekkel azért nem szeretne tengelyt akasztani. Meg fogjuk látni.)”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2017. december 20. 09:14
Miért csak a multik pénze döntsön el mindent? Miért csak ők nyerhetnek zsíros pályázatokat? Miért ne lehetne az országnak saját tőkés elitje, ez csak nyugatnak jár ki?
A teremburáját
2017. december 20. 09:14
Miért csak a multik pénze döntsön el mindent? Miért csak ők nyerhetnek zsíros pályázatokat? Miért ne lehetne az országnak saját tőkés elitje, ez csak nyugatnak jár ki?
apika2
2017. december 19. 18:11
Csak azt nem értem, hogy a csődközelbe jutó országoknál, mint pl. Görögország, miért éppen a gáz, víz, áram állami tulajdonait kérik olyan karitatív szervezetek a segítségért, mint az IMF... Tiszta ráfizetés lehet egy országnak a fix. szolgáltatások működtetése... Annyira veszteséges ágazat, hogy a franciák az áramszolgáltatást csak azért vették meg a szociktól, hogy segítsenek szegény magyarokon... Ez a nyavalyás kormány meg visszavette tőlük... Pfújjjj...
Venn
2017. december 19. 18:09
A tulajdonviszonyokról nem ártana egy nagy lélegzetvételű művet írni. Az mszmp-mszp "élcsapat" mindenkitől mindent elvett, a tulajdonosokat megölte, meggyalázta. Ők elvették! Ők a demokraták! Később az Antall, Horn banda NEM ADTA VISSZA! Sőt Horn egyszerűen kiárusította az országot a külföldnek. Pedig nem volt az övé! Most megjelentek a tulajdonosok, hiszen kapitalizmus van újra. Persze a magántulajdon miatt gyilkoló, emberpusztító volt "balosok" - "törvényesen" (spontán privatizáltak....)tulajdonosok lettek és még mindig többségben vannak a tőkések között....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!