A hódmezővásárhelyi Fidesz is kész támogatni Márki-Zayt

2018. február 28. 12:28

Készek a Márki-Zay Péterrel való konstruktív együttműködésre a város Fidesz-KDNP-s képviselői – jelentette ki Hegedűs Zoltán volt alpolgármester szerdán.

2018. február 28. 12:28

A hódmezővásárhelyi közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-s képviselők készek támogatni az új független polgármester, Márki-Zay Péter város érdekében végzett munkáját – jelentette ki Hegedűs Zoltán volt alpolgármester szerdán a városban. Az időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként induló politikus újságíróknak elmondta, a többséget alkotó képviselőknek Hódmezővásárhely a legfontosabb, ezért készek a konstruktív együttműködésre az új polgármesterrel.

Közölte, hétfőn lemondott alpolgármesteri tisztségéről, a közgyűlésben azonban tovább dolgozik, képviselőtársai pedig megválasztották a helyi Fidesz-frakció vezetőjének. A politikus szerint egy város vezetése akkor működik jól, ha az abban résztvevők azonos elveket vallanak, ezért meg akarják adni az új polgármesternek a lehetőséget arra, hogy maga választhassa ki munkatársait. Így a Fidesz kész a négy ellenzéki képviselő közül bármelyiket támogatni abban, hogy alpolgármesterként segítse Márki-Zay Péter munkáját.

Hegedűs Zoltán hangsúlyozta, a Fidesz, ahogy korábban, ezután is ragaszkodik ahhoz, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat transzparensen működjön.  A politikus példaként a közvilágítás-fejlesztéssel kapcsolatos szerződéseket említette.  A később Elios néven működő ES Holding Zrt. által megnyert közbeszerzés dokumentumai 2010 óta elérhetők a város honlapján – mondta.

Kószó Péter – aki 16 éve tölti be Hódmezővásárhely alpolgármesteri tisztét – közölte, csütörtöki hatállyal lemond posztjáról. Mint mondta, képviselőként a jövőben is minden, a város érdekét szolgáló előterjesztést támogatni fog. A politikus úgy fogalmazott, a Hódmezővásárhelyt érintő a legfontosabb fejlesztési döntések megszülettek, a Modern városok program vagy a Terület-fejlesztési Operatív Program támogatásával tervezett beruházások megvalósítása azonban hatalmas feladat. A két képviselő közölte, az alpolgármesteri tisztség megszűnése miatt a törvény szerint nekik járó háromhavi végkielégítést – mintegy 1,8 millió forintot – jótékony célra ajánlják föl.

(MTI)

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2018. február 28. 20:31
Nincs egy hete,hogy ugyanez a Fidesz még azzal riogatott,hogy Márki Zay mecsetet fog építeni. Most akkor segítenek neki?
realista
2018. február 28. 16:57
Nem is tehetnek mást, ha a helyükön akarnak maradni. A Vásárhelyiek tökösebbek, mint az Esztergomiak, és ha a Fidesz megpróbál kicsinyes bosszúból keresztbe tenni a városnak, akkor alighanem vasvillával kergetik el őket.
OrangeOrder
2018. február 28. 16:11
Ég és föld a különbség az ellenzék és a fideszes testület nyilatkozatai között. Ellenzék: gyilkolni vágyó, vérszomjas, megalázó, narancsos buktát zabáló. Fidesz: alázatos, korrekt, tiszteletteljes. Sokat elmond ez Márki-Zayról is amúgy, a rohadékról.
zolizolizoltan
2018. február 28. 15:37
Lehet egyszerre Márki-Zay Pétert és Lázár Jánost támogatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!