Bajban van az Uber

2018. április 11. 08:09

Az Uber ellen döntött az Európai Unió Bírósága.

2018. április 11. 08:09

Újabb csatát vesztett az Uber az Európai Unió Bíróságán – írja a Euronews. A tagállamok büntető eljárást indíthatnak az illegális taxi szolgáltatás vezetői ellen - így döntött a testület.

A bíróság Franciaország megkeresésére ítélkezett. Döntésével igazat adott a francia törvényhozásnak, amely jogszabályt alkotott arról, hogy bűncselekménynek minősül az engedély nélküli taxi szolgáltatás megszervezése..

Az európai bírák egy tavalyi ítéletükben már megállapították, hogy az Uber nem digitális, hanem közlekedési szolgáltatónak számít. Emiatt a cég nem élvez olyan uniós védelmet, mint a digitális vállalatok. Megfigyelők szerint ez aránytalanul nagy hatalmat ad a tagállami szabályozók kezébe.

Adina Claici versenyjogi szakértő azt mondja: „Fennáll a veszélye annak, hogy a nemzeti hatóságok figyelmen kívül hagyják a versenyjogi előírásokat, és teret engednek a lobbi érdekeknek”.

A Euronews cikkéből kiderül, hogy az Uber 2011-ben jelent meg Európában. A hivatásos taxisok tiltakoztak a szerintük tisztességtelen versenytárs ellen.

„Az Európai Bíróság mostani ítélete nem befolyásolja jelentősen az Uber Pop működését, ugyanakkor azzal fenyegeti a digitális óriáscégeket, hogy – kikerülve az Európai Bizottság védőernyője alól – ki lesznek téve a nemzeti szabályozás kénye-kedvének” – állítja az Euronews tudósítója.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2018. április 11. 23:11
"Megfigyelők szerint ez aránytalanul nagy hatalmat ad a tagállami szabályozók kezébe." Én is megfigyelek, de szerintem nem ad aránytalanul nagy hatalmat.
Natali
2018. április 11. 15:49
Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Olyan embert keresek, aki meghív engem. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/iykWCV oldalon Ezen az oldalon is elérhetőek a kapcsolati adatai
Gyéressy Károly
2018. április 11. 09:52
Most hol van a sok korszerű technika tiltása ellen fellépő kesergő? Hol vannak azok a szemétládák, akik itt is verték a nyálukat?
vérgőz
2018. április 11. 09:42
Hejjjjes. Szemétre a szemetekkel! Pénztalicska, akár a nagy IT cégek. Csak azok jobban lobbiznak az EU-ban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!