Orbán Viktor kinevezte a hírközlési tanács elnökét és tagjait

2019. március 07. 10:33

A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács a kormány informatikai és hírközlési ügyekben javaslattevő, véleményező, valamint tanácsadó testülete.

2019. március 07. 10:33

 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön délelőtt a Karmelita kolostorban átadta a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnökének és tagjainak a kinevezésükről szóló okiratot – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A kormányfő Vágujhelyi Ferencet az NHIT elnökévé, Fauszt Zoltánt, Felső Gábort, Pap Sándort és Risztics Péter Károlyt a testület tagjaivá nevezte ki, március 1-jei hatállyal.

A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács a kormány informatikai és hírközlési ügyekben javaslattevő, véleményező, valamint tanácsadó testülete.

Az infokommunikációs szektor fejlesztései hosszú távon is növelik egy gazdaság növekedési potenciálját és javítják a foglalkoztatottak életminőségét. A szektor a magyar GDP ötödét adja, a foglalkoztatottak csaknem 15 százaléka közvetlenül vagy közvetve kapcsolódik ehhez az ágazathoz – olvasható a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének tájékoztatásában.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2019. március 07. 11:03
Pofára estél ? 1./ Nekem új dolog a vért ruzsnak mondani. 2./Kádárista kifogasodhoz : A mostani GDP 15%-a jóval nagyobb,mint a szarrago, rohadt, gyilkos Kádár valaha is látott.
betonrúzs
2019. március 07. 10:45
Tiszta Kádár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!