Szijjártó: Magyarország jövő évi gázellátása biztosított

2019. június 06. 14:09

A magyar külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügy- és Gyenyisz Manturov ipari miniszterrel találkozott.

2019. június 06. 14:09

Az Oroszországgal csütörtökön megkötött megállapodások nyomán a magyar ipar működtetéséhez és a lakások-házak fűtéséhez szükséges gázmennyiség részben már fizikailag, részben szerződések alapján 2020-ra rendelkezésre áll – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek a szerződések aláírása után a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

„Magyarország gázellátása Oroszország irányából biztosított, ezt a mai megállapodások garantálják” – jelentette ki a tárcavezető, miután találkozott Szergej Lavrov orosz külügy- és Gyenyisz Manturov ipari miniszterrel.

Szijjártó Péter tárgyalt Alekszandr Novak energiaügyi miniszterrel, és a nap folyamán megbeszélést folytat még Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával is.

A miniszter elmondta, hogy szeptember végére kétmilliárd köbméter gáz érkezik a magyar gáztározókba. Parafálták azt a megállapodást is, amelynek keretében újabb kétmilliárd köbméternyi gáz a jövő évben Ausztrián keresztül érkezik majd Oroszországból Magyarországra.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2019. június 07. 10:32
erről van szó. izé, paks?
brekker
2019. június 06. 18:24
A románokhoz vezetéket építeni kidobott pénz, csak arra használnák, hogy szívassanak bennünket a folyamatos nem teljesítésekkel, és a fanarióta magyarázkodásaikkal.
llnnhegyi
2019. június 06. 16:33
Elég világos válasz az örökös balfasz liberal-bolsevikok számára.
KannibálTatárÚr
2019. június 06. 14:33
Gáz van. Az oroszoktól. Miért az oroszoktól vásárolunk, mikor máshol is van gáz? Itt a közvetlen szomszédban csak Türkmenisztánt említem. De gáz van Amerikában is. Tőlük miért nem vásárolunk? Még Ukrajnát sem kellene kerülgetnünk, mint az orosz gáznak. Talán Putyint akarjuk lefizetni? Ahhoz nagyon sok gáz kell. Szijjártó megint nem az ellenzékkel tárgyal, hanem az oroszokkal. Pedig az ellenzéknél mindig gáz van. Ez hazaárulás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!