Átadták a Mindszenty-emlékérmeket

2019. november 03. 13:14

A palaui Mindszenty High School is kitüntetést kapott az Országgyűlésben.

2019. november 03. 13:14

Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki Kerényi Lajos piarista szerzetest, Hollai Ferencet, a Katolikus Iparos és Munkásifjak Országos Egyesülete volt titkárát, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát és a Palaui Köztársaságban működő Mindszenty High Schoolt vasárnap Budapesten.

A Mindszenty József egykori esztergomi érsekről, hercegprímásról elnevezett elismeréseket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság ügyvezető elnöke adta át az Országház Vadásztermében. Lezsák Sándor köszöntőjében kiemelte: az ország, a Kárpát-medence és a világ magyarságának életében is lényeges a díjazottak munkássága, mindaz amit tettek, és amit tenni.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Középbüki
2019. november 05. 09:41
https://www.facebook.com/cardinalmindszenty/
Sulammit
2019. november 04. 15:07
Gratulálok Kerényi atya! :) „imádkozni kell az ateistákért”. Felelevenítette az ismert történetet, amelyet a piarista szerzetes több interjúban is elmondott: hat évtizedes kórházlelkészi szolgálata alatt egy alkalommal találkozott a súlyos beteg Olti Vilmos volt vérbíróval, aki Mindszenty bíborost, sőt magát Kerényi Lajost is elítélte, sokat ártott az Egyháznak, de ott, akkor, a betegágyon irgalomért könyörgött a „lelki orvoshoz”. „Az én mesterem irgalomra tanított” – mondta a piarista a szerzetes, és a bűnbánó, megtört Olti Vilmost feloldozta, és feladta neki az utolsó kenetet. Lajos atya sokszor mondja beszédeiben: a halálos ágyon már nincsenek ateisták. https://www.magyarkurir.hu/hirek/atadtak-mindszenty-emlekermeket-parlamentben-101110
mokány
2019. november 03. 21:52
Lefordíthatnák: High School = gimnázium = közép iskola
péterx
2019. november 03. 16:36
Kerényi atya és Hollai papa - őket ismerem - valóban jelentős életművel rendelkeznek, megérdemelték a díjat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!