Digitális misét indított a Telekom egy Somogy megyei kisvárosban

2019. december 20. 12:24

A program célja, hogy közvetíteni tudják a misét azok számára is akik nem tudnak jelen lenni.

2019. december 20. 12:24

Egy közösségi ötlet kapcsán valósult meg a Telekom közreműködésével a digitális mise, a Somogy megyei Tab városában – írja a Forbes. Az ötlet célja, hogy a legidősebbek – akik esetenként már nem tudják elhagyni otthonukat – se maradjanak ki a karácsonyi élményekből.

Magyarországon a legutolsó népszámlálási adatok szerint körülbelül 2,3 millió 60 éven felüli vallásos ember él. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 18 százalékuknak koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nincs lehetőségük elhagyni az otthunokat, így templomba járni, vagy gyülekezetben gyakorolniuk vallásukat.

A Telekom közleményéből kiderül, hogy a vállalat tableteket és más, streameléshez szükséges eszközöket is biztosít Sifter Gergely atya és a helyi egyházközösség számára, amivel közvetíteni fogják a karácsonyi miséket azok számára, akik nem tudnak részt venni. A Telekom a projekttel hosszú távra tervez, és abban is bízik, hogy az eltérő digitális tudással rendelkező családtagok közelebb kerülnek egymáshoz a tudásmegosztáson keresztül.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2019. december 22. 08:14
Nagyon sok gyülekezet istentisztelete már legalább egy évtizede követhető az interneten. Fontos a virtuális, de fontos a valós közösség.
ráadás-éve
2019. december 21. 09:58
Nem elvetendő! A közös ima. 19Azt is mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. 20Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” https://szentiras.hu/SZIT/Mt18 Amúgy meg miért olyan kényelmetlenek a régi padok a templomokban?
Agnieszka
2019. december 20. 21:29
Majdnem minden vasárnap nézzük a 13 órakor kezdődő misét a Polonián, miután részt vettünk az evangélikus istentiszteleten. Nekünk ez nagy élmény, hozzátartozik a vasárnaphoz. A lengyelek nagyon megadják a módját, az egész olyan megható. Minden vasárnap átadjuk egymásnak a béke jelét és fotelből nézzük, hallgatjuk.
IV. Fawkes
2019. december 20. 20:24
Írországban jó pár éve gyakorlatilag az összes templom online a neten van, gondolom elsősorban így őrzik őket betörés ellen, de figyelemmel lehet kísérni a szertartásokat is. Lengyelországban is sok templom, székesegyház online fönn van a neten. https://www.churchservices.tv/churches/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!