Erőss Gábor: Több lesz a zöld

2020. január 30. 10:56

A VIII. kerületi zöldpolitikai tervekről nyilatkozott az alpolgármester.

2020. január 30. 10:56

Erőss Gábor VIII. kerületi alpolgármester a józsefvárosi zöldítési tervekkel kapcsolatban a következőket közölte lapunkkal:

„Nagyon örülök, hogy lapjuk is foglalkozik azzal, hogy Józsefváros, a fővárosi kerületek közül talán elsőként nem csupán klímavészhelyzetet hirdet és klímastratégiát dolgoz ki, de egy közel 100-pontos klímavédelmi intézkedési tervet is készített, amelyet január 30-án tárgyal a képviselőtesület.

Ebben konkrét lépések hosszú sora olvasható, a Déri Miksa és a Népszínház utca zöld és gyalogosbarát fejlesztésétől a komposztálás és a közösségi kertek támogatásán át egészen addig, hogy hogyan gondoskodunk már idén nyáron arról, hogy az idősek ne váljanak áldozatává a hosszan tartó kánikulának.

A tervet az olvasók (és az újságírók is) elolvashatják a oldalon.

Mindez nem csak az éghajlatváltozás szempontjából fontos, de ami kézzelfoghatóbb: élhetőbbé is tesszük ezáltal a kerületet, jobb lesz a levegő és több lesz a zöld.

Buszmegállóba telepített méhkaptárokról nincs szó, és soha nem is volt, ez fake news (rémhír, álhír, kacsa, kamu, hazugság). Mint ahogy Kocsis Mátét és Sára Botondot sem vádoltuk azzal, hogy az őáltaluk az önkormányzat épülete elé »telepített« virágok »méhkaptárok« volnának.

Végül: nagy örömömre, örömünkre szolgált, hogy a bizottsági üléseken több fideszes képviselő is támogatta az előterjesztést, hiszen a józsefvárosiak életminősége, gyermekeink jövője a tét.

Dr. Erőss Gábor, Józsefváros környezet- és klímavédelemért felelős alpolgármestere” 

A józsefvárosi képviselő testület január 30-i ülésén tárgyalja a kerület klímavédelmi tervét. A terv egy korábbi munkaanyagában szerepel a következő mondat, amit a jozsefvaros.hu is idéz: „Zöldtetős utasvárók: (a) Kezdeményezzük a BKK-nál, hogy új klímabarát utasvárók létesüljenek zöldtetőkkel, amelyek állatoknak is élőhelyet adnak, különösen méheknek, amelyeknek zöldfelületeink fenntartása szempontjából kulcsszerepe van”.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. január 30. 14:16
Újabb libsi ökörség "zöld tetős utasváró"!! A kánikulában porlik.....ha locsolják szétrohad és a gondozás! A belpesti libsi agymenésnek nincs határa!!!
I_Isti
2020. január 30. 13:52
Járt már ez valaha a Népszínház utcában?
A teremburáját
2020. január 30. 13:06
Ja, ahogy látom ez szociológus, de a kérdés rá nézve is érvényes!
A teremburáját
2020. január 30. 13:00
Ez Jótündér a blogger ? De hisz az matematikus s mi köze a környezetvédelemhez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!