Magyar kártyajáték segíthet tanulni a vírusról és a szabályokról

2020. március 31. 12:57

A játékban az jár jól, aki betartja a szabályokat.

2020. március 31. 12:57

Elkészült, és már nyomtatható a Maradj otthon! kártyajáték, amely kiváló unaloműző, és egyben

ismereteket terjeszt a helyes viselkedésről a karantén idején.

A kártyajáték ötlete egy fiatal pártól ered, akik a környezetükben is azt látták, hogy lenne még mit tanulni, és sokat kell még tenni a helyes viselkedés érdekében. A Tartsd otthon a nagyit szerkesztősége telefonon érte el őket, azt mondták, szeretnének névtelenek maradni, de a játékot mindenkivel megosztanák.

Azt láttuk, hogy rengeteg fals információ kering a helyes viselkedésről, higiéniáról, és magáról a vírusról is. Ezért a WHO hivatalos honlapján, illetve a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon fellelhető információkat vettük alapul a kártyajáték összeállításakor” – mondták az alkotók.

A kártyalapokat otthon kell kinyomtatni, elolvasni hozzá a rövid játékszabályt a neten, és már mehet is a zsuga.

Ebben az jár jól, aki betartja a szabályokat.

Aki nem, víruslapokat kap.

Nem mostál kezet, kapsz mindenkitől egy víruslapot”, „Nem szóltál senkinek a tüneteidről, kapsz mindenkitől egy víruslapot”, „Két hétig otthon maradtál, dobd el a víruslapjaid”, „Betartottál minden utasítást, dobd el a víruslapjaid” – ilyen akciókártyák vannak a pakliban.

A projekthez sikerült megnyerniük a neves festőművészt, Makray Jánost, aki első szóra vállalta a kártyalapok grafikájának elkészítését. Az ötletgazdák szerint a játék még fejleszthető, így arra kérik azokat, akik kipróbálják, hogy osszák meg velük tapasztalataikat.
A kártya itt tölthető le.
 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2020. március 31. 14:11
"Az ellenzék betartott a Parlamentben, vegyél fel három víruslapot."
BossN
2020. március 31. 14:07
Szabadalmaztatni! A tolvajellenzék nehogy ezt is lenyúlja
Nehidd El
2020. március 31. 13:25
Egy másik szabályrendszert is elkezdtem összerakni, egyelőre itt tartok. Hárommal osztható mennyiségű játékos kell hozzá: az egyik csapat a harmad, a másik a kétharmad. Az egyharmad azért küzd, hogy a víruskártyák ellepjék az egész szobát, a kétharmad feladata ennek megakadályozása. Az egyharmad szerepe: Az egyharmad húsz darab maszkkal indul a játéknak. Folyamatosan mikroadományokat gyűjtenek, amelyekből a víruslapjaikat meg tudják sokszorozni. Ha bajba kerülnek, játékonként egyszer lehívhatnak egymillió ún. civil dollárt is, amely egy hónapig biztosítja az egzisztenciájukat. Ha valaki közülük bármikor elkiáltja magát, hogy "diktatúra!", akkor megint ő jöhet. Ha kijátszanak egy rémhírlapot, akkor pánikpontokat gyűjthetnek, azzal rontva a lakosság immunitását. Ha három rémhírből rémmesét tudnak építeni, akkor a lakosság megrohamozza a boltokat, meg lemenekül vidékre, azzal egy körben meg tudják duplázni a víruskártyáik számát. A nácikártya kijátszásával egy teljes hétig megakadályozhatják, hogy a másik oldal sorra kerüljön. A kétharmad szerepe a védőfelszerelések beszerzése, a vírus reprodukciós rátájának leszorítása. Ezek részletein még dolgozom.
Vakfolt
2020. március 31. 13:06
Tökjó, már nyomtatom is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!