Megváltozik a koronavírus vizsgálati protokollja

2020. március 09. 16:57

Követjük a nemzetközi eljárásrendet.

2020. március 09. 16:57

A most frissített nemzetközi protokollt követve klinikai és földrajzi szempontból is megváltozik hamarosan a koronavírus-teszt magyarországi vizsgálati protokollja is – erről Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Szlávik János elmondta, az esetdefiníció szabályait vasárnap változtatta meg az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), így valószínűleg az Magyarországon is változni fog.

A főorvos elmondta, vannak olyan információi, hogy a jövőben magánellátás keretében is el lehet végeztetni a koronavírus-laborvizsgálatot, azonban – mint mondta – a megerősítő, hivatalosnak számító tesztet azonban kizárólag a Nemzeti Népegészségügyi Központ akkreditált laboratóriumában végzik.

(MTI)

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. március 09. 20:12
Egy dühös orvos bejegyzése: Pintér Sándor , mint belügyminiszter, és Prof. dr. Kásler Miklós , mint emberi erőforrások minisztere levélben közölték igazgatómmal, ő meg szétküldte az osztályoknak, hogy, "kiemelten fontosnak tartjuk az egészségügyi ellátó személyzet egészségének és munkaképességének megőrzését." Nem tévedés! Megismétli :" Hívják fel dolgozóik figyelmét , hogy egészségük megőrzése nemzetbiztonssági érdek." Ennél nagyobb, szemenszedett hazugságot, még, az 1981-ben kezdett egészségügyi pályafutásom alatt, sem a kommunizmusban, sem azóta, nem vágtak a képembe. Miért is? 1. Nem osztották ki a személyi védő eszközöket. 2. Létszámhiányban dolgozunk évek óta csak értéktelenedett keresetért. 3. A hiányzó személyzet bérét sem osztják szét köztünk. 4. minimum 2 helyen dolgozunk , mert olyan alacsony a bérünk. 5. túlzsúfolt betegforgalmat kell ellátnunk. 6. Korona vírus vizsgálat végzését döntő többségünknek nem engedélyezik ,csak az intézmények 1 kijelölt osztálya végezheti. Ezért azt se tudjuk, mikor kell védekeznünk.
kunfia
2020. március 09. 19:02
Néhány napja egyenesen Orbán kezdte a sajtótájékoztatót az operatív törzs tájékoztatóját,azaz 2eset lehetséges,vagy személyesen felügyeli a csoportot,akkor minden hiba az ő fejére száll,ahogy a brilliáns kezelés is az ő érdeme lenne.,vagy csak a megmentő szerepét játszotta el a semmitmondásban előkelő helyen szereplő enyveskezű vezér.
kunfia
2020. március 09. 18:58
"Hazaengedték a koronavírusos magyar férfit a kórházból, aki ezután megfertőzte idős apját EÜ 2020. MÁRCIUS 09. 12:48:12 0 Nagy hibát vétettek a Szent László Kórházban. Az idős férfi válságos állapotba került, de előtte megfertőzte a feleségét." http://egriugyek.hu/mindenki-ugye/hazaengedtek-a-koronavirusos-magyar-ferfit-a-korhazbol-aki-megfertozte-idos-apjat-aki-valsagos-allapotba-kerult
Lotti
2020. március 09. 18:54
Az egész világ fut az események után. Nem tehetünk mást, a mint nálunk gazdagabbak módszereit követjük. Szerencsére az olaszokét nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!