Gyöngyöspatai iskolaügy: megkezdődött a kártérítések kifizetése

2020. július 24. 15:10

„Ezzel lezárult egy fejezet, újabb pedig nem lesz” – fogalmazott Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

2020. július 24. 15:10

„Péntek reggel minden jogosultnak átutalták a számára megítélt kártérítés felét, az összeg hiányzó részét egy hónapon belül ugyancsak megkapják” – jelentette be Horváth László miniszterelnöki megbízott a helyi szegregációs iskolaügyben tartott pénteki sajtótájékoztatóján, Gyöngyöspatán.

„Ezzel lezárult egy fejezet, újabb pedig nem lesz” – fogalmazott a fideszes országgyűlési képviselő, aki szerint a leckét megtanulták, a tanulságokat levonták, a tanulópénzt megfizetik. Ugyanakkor leszögezte: ami Gyöngyöspatán megtörtént, az csak egyszer fordulhatott elő, és a jövőben sehol nem történhet meg Magyarországon. „A közelmúltban a parlament nagy többsége által támogatott törvénymódosítás szerint ugyanis a továbbiakban hasonló perekben a bíróságok pénzbeli kártérítést nem ítélhetnek meg” – emlékeztetett. Amennyiben bárkit hátrány ér a tanulás során, azt oktatással és képzéssel kell majd orvosolni, „több pénzszerző szegregációs perre nem lesz lehetőség” – húzta alá Horváth László.

(MTI)

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stonecircle
2020. július 25. 15:18
Hogy hogy JOGOSULTAK? Aki hiányoztak az iskolából, tanárt vernek, miért lennének jogosultak ?
Palepoli
2020. július 24. 19:35
Nem értek egyet vele. Nem szabadott volna kifizetni.
hentes
2020. július 24. 19:25
Bravó Viktorbá.
mákos lecsó
2020. július 24. 19:19
Kifizetik? Tényleg? Ki hitte volna....!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!