„Megelégelték azt, hogy a Fidesz közeli tulajdonosnak termelik a pénzt” – Puzsér megfejtése az Index-ügyről

2020. augusztus 01. 09:57

„Amikor egy ilyen dolog történik, nekem mindig eszembe jut a rendszerváltás, eszembe jut a kilencvenes évek”– idézte fel Puzsér beszélgetőtársa, Farkas Attila Márton.

2020. augusztus 01. 09:57
null

Apu az Indexről és az összeesküvés elméletek szellemi-lelki alapjairól címmel került fel videó Puzsér Róbert You Tube-csatornájára, amelyben a publicista többek között arról beszélget Farkas Attila Mártonnal, hogy vajon mi állhat a legnagyobb magyar lap munkatársainak tömeges felmondása mögött.

Nem arról van szó, hogy ott voltak a Fidesz ügynökök az Index vezetésében, és a Fidesz ügynökök befolyása olyan fokú volt a szerkesztőség munkájára, hogy tömegesen fel kellett mondani. Arról van szó, hogy a szerkesztőség tagjai megelégelték azt, hogy a Fidesz közeli tulajdonosnak termelik a pénzt, és hogy bármelyik nap átállíthatják őket. Most képzeld el a siralomházban a halálraítéltet, aki várja a kivégzését. És várja, és várja, és várja. És ki van írva a kivégzése, de másnap reggel nem jönnek érte. És harmadnap reggel nem jönnek érte, és a harmadik héten a siralomházban fölköti magát” – mondta a publicista.

Farkas Attila Márton – aki saját elmondása szerint nem tud sokat a háttérről – kicsit tágabb kontextusban beszélt a témáról. „Az az ember – mint például én, aki alulnézetből éltem meg az elmúlt évtizedeket – jól emlékszik arra, hogy a rendszerváltás óta milyen a sajtó helyzete. Amikor egy ilyen dolog történik, nekem mindig eszembe jut a rendszerváltás, eszembe jut a kilencvenes évek. Magyarországon soha nem volt igazi sajtószabadság. Az Indexet a NER tette tönkre, én ezt elhiszem, de valójában az a metódus tette tönkre, amely eddig mindent tönkre tett Magyarországon. Mindig az van, hogy akik hatalomba jutnak, meg akarnak szerezni mindent, és azt hiszik, hogy az ő tivornyájuk örökké tart. Ha emlékszel a kilencvenes évekre, a sajtó helyzete bizony szarabb volt még a mostaninál is” – mondta Farkas.

A rendszerváltás lett volna egy olyan helyzet, hogy a sajtópozícióba jutott balliberális elit egy pici önmérsékletet tanúsít, és nem csinálja azt a totális vélemény... valamit, akkor ma nem ez a helyzet. Nem jószívűségből, hanem hideg számításból! Ha a tivornya egyszer véget ér, fordulni fog a kocka, és milyen jó lenne, ha lenne normális konzervatív sajtó, és nem ilyen jobber revolver sajtó, meg NER-média. De ha emlékszel, az Antall Józsefet meg a Jeszenszkyt is összemosták a Csurkával, és mindenki fasiszta volt. A Demokratikus Charta tüntetései erről szóltak, hogy fasiszta a kormány, és ne legyen médiája” – emlékezett Puzsér beszélgetőtársa.

 

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2020. augusztus 02. 07:47
" Arról van szó, hogy a szerkesztőség tagjai megelégelték azt, hogy a Fidesz közeli tulajdonosnak termelik a pénzt, és hogy bármelyik nap átállíthatják őket." ------------------- Na akkor hajrá, lehet követni dolgozóknak a példát ! Lehetne kezdeni a multiknál, felkészülnek a pénztárosok és árufeltöltők !! :) :)
Flagellator1974
2020. augusztus 02. 01:29
De komolyan. Mindenki a Holdig fosta és fossa magát attól, hogy az INDEX az egy micsoda egy portál, a szabadság egy olyan miafaszomja, egy érinthetetlen Rubljov-ikon (de legalábbis Gyionyiszij), maga a felsőbb tudat, A MINDEN BÖLCSESSÉG KELYHE, maga a magasságos fasz, az otthon kib. melege, a szabad gondolat meg a (pfejj!!) szabad szerelem melegágya, a portálok Fradija, öröktől van és örökké tart, és még sorolhatnám a sok baromságot, amit összehordtak róla. Most meg Bodolai meg Orbán a náci, mert kiderült, hogy a nagy, telibeszart index csak egy Galaxis Útikalauz. Hülyéknek.
Flagellator1974
2020. augusztus 02. 01:12
Micsoda szar szöveg, Robi. Mikor láttál faszt?
hakos
2020. augusztus 01. 21:57
Puzsér pontatlanul fogalmazott. Dullékat az zavarta, hogy nem nekik megy minden haszon. Mi az hogy ők írják az Indexet, a tulaj még azzal sem fárasztja magát, hogy leszóljon, hogy mit kell írni, a hasznot mégis zsebre teszi.... Dullék csak igazi baloldaliak, visszatértek az alapokhoz, azé legyen a gyár, aki termel, azé legyen a föld, aki megműveli! Hát ezért lett elegük... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!