Varga: A gazdasági eredmények biztos alapot adtak a járvány hatásainak enyhítésére

2020. október 21. 09:27

A baloldal a 2019-es büdzsét jövőellenesnek, kiszámíthatatlannak, fenntarthatatlannak nevezte, de nem lett igazuk – mondta el a pénzügyminiszter.

2020. október 21. 09:27

Az elmúlt évek költségvetési és pénzügyi makrogazdasági eredményei biztos alapot teremtettek a koronavírus-járvány okozta negatív gazdasági és társadalmi hatások enyhítésére – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 2019-es költségvetés zárszámadásáról folytatott vitában, az Országgyűlés szerdai ülésén. A tárcavezető a tavalyi költségvetés végrehajtásáról beszámolva kiemelte: a baloldal a 2019-es büdzsét jövőellenesnek, kiszámíthatatlannak, fenntarthatatlannak nevezte, de a baloldali képviselőknek nem lett igazuk.

Hangsúlyozta: a krízishelyzetet nem megszorításokkal, hanem átfogó programmal enyhíti a kormány, továbbra is a munkahelyek megőrzése, a családok támogatása a cél, Magyarország és a magyarok biztonságának a garantálását helyezték a középpontba. Ennek egyik fontos feltétele volt, hogy az elmúlt években – így tavaly is – fegyelmezett, kiszámítható és a gazdasági növekedést élénkítő gazdaságpolitikát folytattak – jelentette ki.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. október 21. 13:04
A magyar gazdaság jól teljesített 2019- ben!A nép , a kormány mellett! A liberalbolsevista politikusok elégedetlenek.
Kiscsillag
2020. október 21. 13:03
Hajrá Fidesz! Köszönjük.
Az ajtónak támaszkodni tiIos
2020. október 21. 10:43
Minden idők legjobb kormányának legjobb pénzügyminisztere. Hatalmas gratula.
olajfa1
2020. október 21. 09:35
A gazdaság legfontosabb szereplőire -munkásokra- nagy figyelmet kell fordítani, nehogy megbetegedjenek, mert akkor biztosan le fog állni a termelés. Minden óvintézkedéses figyelmet erre kellene fordítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!