Moody's: várhatóan jövőre eléri a koronavírus-járvány előtti teljesítményét a magyar gazdaság

2021. február 19. 17:43

A cég közölte: várakozása szerint az idei évtől újrakezdődik a költségvetési és adósságmutatók javulása, amely az elmúlt öt évet is jellemezte.

2021. február 19. 17:43

A magyar gazdaság teljesítménye jövőre várhatóan ismét eléri a koronavírus-járvány előtti szintet – áll a Moody's Investors Service pénteken Londonban ismertetett országjelentésében.

A nemzetközi hitelminősítő a 9 oldalas tanulmányban kifejtette: a „Baa3” szintű magyar államadós-osztályzatra általa érvényben tartott, felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátás azt tükrözi, hogy a magyar gazdaság a hasonló besorolású szuverén adósokkal összehasonlítva erőteljes teljesítményt mutatott, és a cég várakozása szerint ez a továbbiakban is így lesz. Jóllehet az erőteljes gazdasági növekedés és az államadósság csökkenésének folyamata óhatatlanul megtorpant a koronavírus-válság miatt, a járvány azonban eddig csak korlátozott hatást gyakorolt az alapszintű magyar adósprofilra – áll a Moody's értékelésében.

A cég közölte: várakozása szerint az idei évtől újrakezdődik a költségvetési és adósságmutatók javulása, amely az elmúlt öt évet is jellemezte.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fpéter
2021. február 19. 21:32
hát, jóhogy! dolgozunk annyit, mint egy állat.
monuskaroly
2021. február 19. 21:14
És azt még bele sem kalkulálták, hogy ha meglesz a hajlandóság az emberekben, mi végzünk leghamarabb az UNIO-ban az oltással és lehet hogy hónapokat nyerünk vele gazdaság-indításilag.
egyvilág
2021. február 19. 21:11
Amit a gazdasági válságokról tudni kell: https://egyvilag.hu/temakep/099.shtml + Egy összefoglaló a gazdasági növekedésről (és fejlődésről): https://egyvilag.hu/temakep/097.shtml
Armageddon
2021. február 19. 20:36
Jövőre? Majd...dejszen arra a zsidó sem ad! Mi van most? CÓRESZ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!