Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A BKV-egyenruhákon is spórol a Karácsony Gergely vezette városháza

2021. március 22. 14:31

A tömegközlekedési vállalat a formaruha-ellátáson is kénytelen spórolni az idén, mi­után a főváros pénzhiányra hivatkozva erre nem biztosított pluszforrást – írta meg hétfőn a Világgazdaság.

2021. március 22. 14:31
null

Várhatóan április 1-jén kezdődik meg az új formaruhák kiszolgálása a BKV-nál – közölte a fővárosi cég a Világgazdaság érdeklődésére. A cég tájékoztatásból kiderült, hogy„ki nem védhető” pénzszűke miatt idén nem az előre tervezett ruhamennyiséget osztják ki munkatársaiknak.

A BKV mintegy nettó 754 millió forintért rendelt egyedi gyártású téli és nyári, női és férfiruházati termékeket 2020 végén, az erről szóló szerződést december 2-án írták alá 

– tájékoztatott a fővárosi vállalat.

Az összegtől 30 százalékkal el lehet a szerződés szertint eltérni, és ezért 5500, a „munkája közben az utasokkal közvetlen kapcsolatban álló dolgozó munkaruháját” szállítja le a nyertes, mely a 2019 őszén megjelent közbeszerzési eljárásban a Fővárosi Kézműipari Közhasznú Kft. és az Erfo Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciuma lett.

Az adásvételi keretmegállapodást a felek négy évre kötötték, közös megegyezéssel további egy évvel meghosszabbítható

 – áll a Világgazdaság írásában.

„A BKV az első 48 hónapra legfeljebb 584 millió forint értékben vállalt megrendelésleadási kötelezettséget, tehát 12 hónapra vetítve 146 millió forintért. A fővárosi szintű forráshiány miatt azonban a 2021-es előzetes üzleti tervben erre a feladatra csak 129 millió forint áll rendelkezésre, ami a 2019-es bázisnak felel meg” – emelte ki a lap megkeresésére a fővárosi tömegközlekedési társaság. 

„A rendelkezésre álló forrásainkat és a kiszolgálás alakulását folyamatosan vizsgáljuk, és amennyiben az megengedi, bővíteni fogjuk a lehetőségeket” – tájékoztatta a Világgazdaságot a közlekedési vállalat.

A világgazdaság számításai szerint a BKV-dolgozók ruhapénze tragikusan apad az utóbbi években. 

A Világgazdaság számításai szerint 2008–2013 között még 400 millió, 2015–2020 között pedig évente 161 millió forint jutott formaruhákra. „A mostani 129 milliós tételből az emelkedő árak miatt eleve kisebb mennyiségre futja, ráadásul a BKV-s keret a Budapesten szintén szolgáltató Volánbusz évi 400 és az ArrivaBus 329 milliós hasonló ráfordításánál is jóval kevesebb” – emeli ki cikkében a lap. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. március 23. 17:01
Nem értik a BKV-sok az összefüggéseket. Jön a nyár. Ha nincs klíma a kocsiba, akkor meleg van. Elég lesz egy rövidnadrág és póló. A fiúknak. A lányoknak nem feltétlenül kell póló, ha jól néznek ki, akkor így lojálisan tudják növelni a tömegközlekedésben részvevőket. Persze meg kell fizetni őket rendesen. Mint más foglalkozásban.
NTLLK
2021. március 22. 19:32
Egy ilyen modern buszt el lehet vezetni egy gatyában is! Sőt! Anélkül is!
Krupp Skya
2021. március 22. 18:37
Karácsonynak ki kellene minden buszsofőr mellé nevezni egy tanácsadót, hogy hogyan kell kíméletesen hordani a BKV ruhát.
qwrtzq
2021. március 22. 17:27
szegény BKV személyzet, visszakapták a demszky áldást
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!