A Momentum online szavazást akar az előválasztáson

2021. április 01. 10:40

Fekete-Győr András szerint így tudnak „egyenlőséget biztosítani választó és választó között”.

2021. április 01. 10:40
null

Online petíciót indít a Momentum annak érdekében, hogy lehessen online szavazni az ellenzéki előválasztáson – olvasható Fekete-Győr András Facebook-oldalán. A párt miniszterelnök-jelöltje kifejtette: „ahhoz, hogy 2022-ben kormányt és rendszert tudjunk váltani, a lehető legtöbb embert kell mozgósítanunk az előválasztáson: minél nagyobb lesz a részvétel, annál hitelesebb lesz az eredmény, és annál nagyobb eséllyel vágunk neki az országgyűlési választásoknak”.

Három pontban érvel a Momentum az online előválasztás mellett

Véleménye szerint kötelességük „mindenkinek megadni a választás lehetőségét, és egyenlőséget biztosítani választó és választó között. Ez pedig csak a teljesen online szavazás bevezetésével lehetséges, hiszen csak így érhetjük el, hogy mindenki egyenlő esélyekkel szavazhasson”.

A pártelnök három főbb pontban foglalta össze, hogy szerinte miért van mindenképpen szükség az online szavazásra:

  1. Nem tudnak minden településen előválasztási sátrat állítani, de szeretnék, hogy mindenki részt vehessen a választáson.
  2. A külföldön élők számára a személyes előregisztráció nélküli voksolás a legegyszerűbb. Fekete-Győr vallja, ha haza akarják hozni őket, akkor az első lépés az, hogy be kell vonni őket a hazai politikába.
  3. A járványhelyzet miatt „az online szavazás az egyetlen felelős döntés”.

***

Megkérdeztük az ellenzéki pártokat, hogy mit szólnak a Momentum javaslatához.

Az MSZP a következőről tájékoztatta lapunkat:

„A hat ellenzéki párt húsvét után kíván dönteni azokról a kérdésekről, amelyekről még vita van. Elsősorban azt kell pontosítani, hogy miképpen alkalmazzuk az online felületeket és mik legyenek a közösségi adománygyűjtés szabályai. Ezek után teljes egészében világos lesz - és ismertté is válik - az előválasztás valamennyi technikai részlete. Az már most biztos, hogy a résztvevők az egyéni körzetek jelöltjeiről, valamint a közös miniszterelnök-jelöltről szavazhatnak majd.”

Amint a DK, Jobbik, LMP vagy a Párbeszéd reagál a megkeresésünkre, frissítjük a cikkünket.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2021. április 02. 11:24
1990 óta meghaltaknak is kiküldtétek a szavazati jog lehetősegét, és szeretettel várjátok őket. .....áruló pöcs.
pitypang1125
2021. április 01. 13:16
Magamra is szavazhatok? Én is szeretnék miniszterelnök lenni.
Zsolt75
2021. április 01. 12:28
Az jó, mert elmenni biztos nem fogok. Még valaki meglát. Lesülne a bőr a képemről.
pindos
2021. április 01. 12:27
Vagy szavazzak biancóban?Persze rátok,különben választási csalás az egész,ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!