Online szavazás kell az előválasztáson!

2021. április 01. 18:47

Egy olyan országért dolgozunk, ahol a pártok és választási rendszerek nem a szavazók ellen dolgoznak.

2021. április 01. 18:47
Donáth Anna

„Egyforma lehetőségek nélkül nincs egyenlőség: online szavazás kell az előválasztáson! Biztosítani kell, hogy minden választó éljen kistelepülésen, külföldön, vagy épp az otthonához kötve a vírus helyzet miatt, egyenlő feltételek mellett vehessen részt az előválasztáson. Ennek egyetlen módja az online szavazás bevezetése.

Egy olyan országért dolgozunk, ahol a pártok és választási rendszerek nem a szavazók ellen dolgoznak. Ahol a demokráciában való részvétel nem nehezítik hatalmas sorok, több száz kilométeres utazások és más akadályok.

Az előválasztás nem csak a közös ellenzéki képviseletről dönt. Lehetőséget ad, hogy megmutassuk milyen országért dolgozunk. Egy olyan Magyarországon szeretnénk élni, ahol:

A legkisebb településen élőknek is megadjuk a lehetőséget a részvételre. Sajnos nem lehet minden egyes településen előválasztási sátrat állítani: ezért az online szavazás marad az egyetlen valódi megoldás.

2010 óta több százezer magyar költözött külföldre az egyre elviselhetetlenebb rendszer elől. A mi feladatunk, hogy minél többeket hazahozzunk, első lépésként pedig be kell őket vonnunk Magyarország jövőjének alakításába: ezért lehetővé kell tennünk, hogy neten keresztül, személyes előregisztráció nélkül is szavazhassanak az ellenzék jelöltjeire.

És már csak a járványhelyzetre való tekintettel is az online szavazás az egyetlen felelős döntés: nem tudjuk, milyen lesz a járványhelyzet nyár végén, így azt sem, hányan fogják félteni az egészségüket az előválasztás idején. Ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabb módon bonyolítsuk le a voksolást, lehetővé kell tenni az online szavazást is.

Tegyük lehetővé az online szavazást az előválasztáson – mert minden magyart megillet a jog, hogy beleszóljon Magyarország jövőjébe!

Írd alá, hogy mindenki esélyt kapjon arra, hogy elmondhassa a véleményét!”

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ubulka57
2021. április 04. 14:37
Persze. Így van esélyetek a DK-s nyuggerek szavazataival szemben.
Esvány
2021. április 02. 21:35
Már az előválasztásnál is csalni akartok? Nagy elődötök, az SZDSZ már bemutatta, hogy mire számíthatunk a táliberálisoktól (amikor a honlapjukon az online szavazáson nem az jött ki, amit szerettek volna, akkor egyszerűen meghamisították az eredményt).
Kristály
2021. április 02. 18:31
A halottak is szavazhatnak ??? Megkaptátok amerikaból a receptet hogy kell csinálni??? Jó sokba kerülsz nekünk te hazaáruló.
borsika
2021. április 02. 16:54
A határon túliak nem önként lettek más ország állampolgárai. Akik elmentek, önként tették. Nincs is azzal semmi baj, csak ne lenne mindig az a kettős mérce.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!