Szén-monoxid-mérgezésbe halt bele egy négytagú család Terézvárosban

2021. június 29. 07:57

Elhunyt két felnőtt és két gyermek.

2021. június 29. 07:57

Négy ember – két felnőtt és két gyermek – meghalt szén-monoxid-mérgezésben hétfő éjszaka Budapest VI. kerületében. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek kedd reggel elmondta, hogy egy Jókai utcai lakáshoz riasztották a tűzoltókat, akik méréseket végeztek és szén-monoxidot mutattak ki az ingatlan levegőjében.

A gázszolgáltató munkatársai, akik szintén kivonultak az esethez, magas gázkoncentrációt mértek, és leválasztották a hálózatról az ott működő fűtő- és vízmelegítő-készüléket – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. június 30. 09:52
Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy gázboylereket hogyan lehet gyártani és eladni érzékelők beépítése nélkül ? Maximum tizezres költség amit be kellene építeni a készülék árába, legalábbis Magyarországon, mivel ott nem kötelező a lakásokba az érzékelő beépítése. Hány embernek kell még meghalni ahhpoz, hogy a szakhatóságok eszébe jusson a legelemibb megoldás ?????????????????? Idióták !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fehér Agyar
2021. június 29. 12:06
Egy arab orvos és a családja az áldozat. A lakást valószínűleg bérelték, és a tulaj sz..rt a gázkészülékek karbantartására. https://24.hu/belfold/2021/06/29/egy-haziorvos-es-csaladja-halt-meg-a-terezvarosi-szen-monoxid-mergezesben/#
bunko_jobbos
2021. június 29. 09:26
Botrány, hogy a kéményseprők (akik most nagyjából meg lettek szüntetve) évtizedek óta kaszálták a lóvét a "kéményellenőrzésekért", miközben az szart sem ér. Ahelyett, hogy előírták volna, hogy minden háztartásba (ahol nyílt égéstér van, a kondenzációsaknál stb. nem kell) kell CO-jelző készülék, és azt ellenőrizték volna. Pótcselekvés + pénzkaszálás = rengeteg halott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!