A budapestiek kétharmada nem ért egyet Karácsony autósokhoz való hozzáállásával

2021. július 02. 09:40

„Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog” – mondta korábban a főpolgármester.

2021. július 02. 09:40
null

A Metropol megbízásából 23 847 fő megkérdezésével telefonos, reprezentatív felmérés készült a gépjárművel rendelkező budapesti lakosok körében – írja a metropol.hu. A kérdés, amelyre a portál a választ várta így hangzott: „Karácsony Gergely főpolgármester egy sajtótájékoztatón azt üzente a dugóban ülő budapesti autósoknak, hogy szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog. Ön egyetért Karácsony Gergely véleményével? Ez valóban megoldást jelentene a dugóra?”

Az eredmény szerint a budapestiek majd kétharmada nem ért egyet Karácsony kijelentésével. Százalékos megoszlásban a válaszadók 65,09%-a felelt nemmel. Amint arról korábban beszámoltunk, Karácsony kabinetfőnöke szerint az Astoria miatt van dugó Budapesten

Mint Instagram-oldalán írta, a „BAH-csomópont és a Rákóczi út között jelenleg az Astoria a szűk keresztmetszet” azért, mert ez a közlekedési csomópont határozza meg, milyen gyorsan tud haladni a forgalom, hiszen itt találkozik először az útvonal érdemi keresztirányú közlekedéssel. Kiemelte, hogy az általuk létesített buszsávnak köszönhetően legalább a buszok tudnak rendesen haladni, és türelmet kért a közlekedőktől a kényszerhelyzet miatt. Hogy hogyan akarja megoldani az „Astoria-problémát”, az nem derült ki.

A Metropol lemérte, hogy „Karácsony Gergely átgondolatlan felújításai, szervezetlen útlezárásai miatt mennyit kell vesztegelnünk a reggeli csúcs idején a fővárosi dugókban a normál menetidőhöz képest”. Mint írják, a Budapest 6 különböző útvonalán mért adatok szerint június 9-én „átlagban plusz 28 perc volt a normálhoz képest az az idő, amelyet a végeláthatatlan kocsisorokban állva töltöttünk”. Június 24-én, a Lánchíd lezárása után megismételték a mérést a korábbi útvonalakon. Akkor már

átlagban plusz 44 perc volt a dugókban várakozás ideje.

Mindez a hőségriadó kellős közepén – teszik hozzá.

Fotó: Trenka Attila

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2021. július 02. 15:58
kevés a 2/3 :)
balbako_
2021. július 02. 14:38
Ilyen arányban kell ellene szavazni. Ez ilyen egyszerű....
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 02. 14:35
Gyerekkorában diszlexiás volt, képtelen megtanulni vezetni, elsajátítani társalgási szinten egy idegen nyelvet, még az érettségi meglétére sincs bizonyíték, retorikai képessége kimerül abban, hogy nem válaszol.
Krupp Skya
2021. július 02. 14:27
Mi van? Karácsony nem vette észre, hogy ellopták a kezéből a mobiltelefonját?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!