Závecz: A magyarok többsége nem „homofób”

2021. július 14. 13:26

A kutatás szerint nők nagyobb arányban (62%) „elfogadóak”, mint a férfiak (48%).

2021. július 14. 13:26
null

A magyar társadalom elfogadó a melegekkel szemben – derült ki a Závecz Research RTL Klubnak készített közvélemény-kutatásából.

Az ezerfős mintán júniusban végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a válaszadók 56 százaléka bizonyult elfogadónak. A Závecz Research által készített kutatásból kiderült még, hogy a nők nagyobb arányban (62%) elfogadóak, mint a férfiak (48%). Az idősebb korosztály kevésbé elfogadó, a 60 év felettieknek csupán 38 százaléka támogatja „a nem heteroszexuális kapcsolatban élőket” és a kistelepüléseken élők körében is nagyobb az elutasítottság, mint a városiak közt.

A Závecz Research kutatása szerint a megkérdezettek 23 százalékának van homoszexuális ismerőse. Túlnyomó többségük (87%) elfogadó a melegekkel szemben, míg azok, akik nem tudnak arról, hogy ismeretségi körükben van-e homoszexuális, jóval kisebb mértékben (46%) elfogadóak – állítja a kutatás.

Fotó: Vincent Koebel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. július 14. 21:16
nemérdekel
Palepoli
2021. július 14. 20:25
Remélem a többség homolobbifób. A homofób értelme amúgy mi? Valaki úgy irtózik a buziktól, mint a pókfób a pókoktól? De egy pókon látni, hogy pók, egy buzin nem feltétlenül látni, hogy buzi.
csoda
2021. július 14. 19:37
Ha a magyarok nem homofóbok,akkor semmi szükség a gyerekek érzékenyítésére,mert a zsülők így is teszik a dolgukat.. Ha ennyire nincs létjogosultsága , akkor lehet békénhagyni a kisgyermekes családokat és a gyerekintézményeket.
Tatulus
2021. július 14. 18:50
Mi az, hogy elfogadó? Nyilván egyikünk sem akar agyonverni egy meleget azért, mert meleg! Éljen normális életet, akár a párjával, vagy buzizzon (gondolom a csajozzon mására) a melegek bárjában, senkit sem érdekel. A négy fal közötti "tevékenysége" érdektelen. Az viszont, ha a gyerekeinknek, vagy unokáinknak akarnak "példát" mutatni, hát ott már az "elfogadás" nem a megfelelő szó! Nem is értem, mit akarnak? A házasság ügyében én is hajthatatlan vagyok, élettársak lehetnek, nem tudom, mi a helyzet az örökséggel, vagy egyikük halála után az "özvegyi" járadékkal, de ez még belefér az élettársi kapcsolatba, ezt még én is támogatnám. Gyermek meg minek nekik? Nem beszélve a gyerekek jogáról az anyához és apához! A melegek diszkriminációmentes életét ezekkel a szűkítésekkel nem tartom elfogadhatatlannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!