Kiábrándult fideszes hekkelte meg a nemzeti konzultációt, a kormány büntetőfeljelentést tett

2021. július 27. 08:54

Tomanovics Gergely, kiábrándult Fidesz-aktivista egy algoritmus segítségével több mint 3500-szor töltötte ki a Nemzeti Konzultációt.

2021. július 27. 08:54
null

A Gery Grayhound nevű felhasználó 12 órán keresztül streamelte élőben a YouTube-on, ahogy az általa írt algoritmus véletlenszerűen tölti ki a kérdőívet. A hatóságok 12 óra után ellehetetlenítették az algoritmust, ami „Gery-t” nem állította meg, és két órával később folytatta egy kicsit más módszerrel. Összesen 3500-szor töltötte ki a konzultációt, miután sikerült végleg leállítani.

Az elkövetőt nem sokkal később az Klubrádióba hívták meg beszélgetni a NERbot 2.0-ra keresztelt algoritmusról. Tavaly szeptemberben egy Nerbot nevű felhasználótól 25 óra alatt kb. 10.000 „választ” kapott a kormány, ami után feljelentést tettek kibertámadás miatt. Az egyébként Gergely névre hallgató férfi az interneten azt állította, hogy a Nerbot nevű felhasználó nem ő.

A férfi hosszú távú célja az, hogy

újraindítsa a NERbot 2.0-t „egy utolsó menetre”,

aztán elérhetővé tegye, hogy bárki, akár egyszerre több ezer ember is tömegesen indíthasson ilyet saját gépen vagy bérelt szerveren.

Akció-reakció

A kormány hétfőn közölte, hogy büntetőfeljelentést tesz a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt. Elfogadhatatlannak tartják, hogy egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet.

Nyitókép: kormany.hu

Összesen 257 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. július 27. 19:52
A legtöbb kommentelő azt sem tudja miről irkál itt. Az informatika egy nagyon bonyolult, komoly elméleti és gyakorlati felkészültséget, érzéket, tehetséget, elsőrangú problémamegoldási készséget megkövetelő szakma. Nem egy szaros rendszer telepítéséből és a felhasználói programok kezeléséből áll. Az, hogy egy képzettebb ember ezt meg tudta lépni egy állami rendszerrel és programjaival szemben, szegénységi bizonyítvány az ott alkalmazott képzetlen, tudatlan, informatikusok(?) társaságának. Ráadásul kétszer egymás után. De így van ez minden állami rendszerrel. Mind megbízhatatlan, bizonytalan, pillanatok alatt leterhelhető amatőr eszközökkel, hálózataik sávszélessége szinte nulla, védelmeik talán még ennél is kevesebbek. Probléma esetén jön a tódítás, az arcpirító hazudás, aztán szakmai munka helyett a rendőrség riasztása. Ez meg aztán szánalmas, el lehetne indulni a diplomákkal a kiadó tanintézet felé visszaadási célzattal. Csak egy példa: Angliában, mikor el kezdték kódolni a műholdas adásokat, azonnal megjelentek a kalóz dekódolók, csőstül. El is indult ellenük a hadjárat, a vég nélküli pereskedés a szolgáltatók részéről. Végül évek múlva a legfelsőbbnél is felsőbb, gondolom királyi bíróság kimondta: aki pénzt akar szedni a sugárzott műsorért, az gondoskodjon olyan kódolásról, amit nem lehet feltörni. És ennyi! Itt is az állam gondoskodjon olyan védelmi rendszer alkalmazásáról, ami áthatolhatatlan illetéktelenek számára. Ehhez pénz, szakember, állandóan fejlesztett tudás és munka szükséges. Itt is ennyi! (A rendőrség gumibotja, pukkantói, sokkolói, az állandó agyalás nem alkalmasak a bitek megfelelő irányba való terelgetésére, elvtársak. Egy valamire való informatikus mindig kíváncsi, hogy ki tudja-e nyitni a létező kiskaput. Ha viszont nincs ilyen, akkor abbahagyja a kísérletet.)
tartarossz.blog
2021. július 27. 19:44
Nehogy már hős faragjatok ebből az emberből aki a zaklató szekta intervenciós lótifuti kiscsicskája, mint a másik a bajszos lókupec (addabboy -tiwtch.tv)
tartarossz.blog
2021. július 27. 19:33
Az a bizonyos Márai a fő felelős Kisboros és családja zaklatásáért, "nyilvános faszkiverő" néven ír az elmebeteg hülyék beteg zaklató fórumára, te pedig kedélyesen elbeszélgetsz vele a youtube csatornádon, hiszen ezer éve ismered a kommenthavert - rohadt állatok
tartarossz.blog
2021. július 27. 19:29
geryke most szépen takarodj be a rendőrségre, és nyomd fel a forum-sodika-org zaklató oldalt és a trollneveket pedig add ki a nyomozóknak, te milyen hős akarsz lenni egy elmebeteg cyberbullying szektával a hátadmögött?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!