Hétfőn indul a Blaha Lujza tér felújítása – így változik a közlekedés

2021. július 12. 10:27

A felújítás ideje alatt a tér forgalmát korlátozzák, ami várhatóan 10-12 hétig tart.

2021. július 12. 10:27
null

A mai nappal megkezdődik Budapest egyik legforgalmasabb terének, a Blaha Lujza térnek a rekonstrukciója. A felújítás ideje alatt a tér forgalmát korlátozzák, ami várhatóan 10-12 hétig tart – írja a Metropol. Hozzáteszik: számos forgalmi változásra kell készülni. A Rákóczi út és a Nagykörút egy-egy sávját például elzárják a forgalom elől.

A 4-es és a 6-os villamosok zavartalanul közlekednek 

Ahogy a portál írja, a Rákóczi úton irányonként két forgalmi sáv járható, a Nagykörúton pedig irányonként egy forgalmi sávon haladhat a forgalom. Az autóbuszok elsőbbséget kapnak majd, ugyanis a felújítás miatt megszűnik a buszsáv a Rákóczi úton. 

A rekonstrukció időszakára megszűnik a Belső-Erzsébetvárosi forgalomcsillapítás, 

megszűnik továbbá a nagykörúti biciklisáv is. 

A 4-es és a 6-os villamosok a felújítás alatt zavartalanul fognak közlekedni és a 99-es, valamint a 217E autóbuszok megállói is helyben maradnak, viszont terelt útvonalon fognak közlekedni.

Közlekedés a téren

Az első ütemben lezárják a tér belső részét, erre a részre se autós, se gyalogos nem léphet be, a járókelők elől lezárják a szökőkutat is. A tér legfrekventáltabb helyeit a gyalogosok nem használhatják, azonban a terület többi részén a közlekedésük biztosított lesz, így a csomópont sarkain az aluljárón át vagy a mobilkerítésekkel kialakított gyalogos folyosón lehet átjutni, írja a Metropol.

A tér felújításával párhuzamosan zajlik a Corvin áruház felújítás is, így az zárva tart, azonban a másik áruház, az Europeum a felújítás ideje alatt is nyitva lesz.

Kép forrása: YouTube

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satman11
2021. július 12. 14:13
Vénségemre én még emlékszem arra a lakatos mesterre, aki a képen látható "gombafej" formájú szökőkút elemeit gyártotta a József u. egyik becsatlakozó kis utcájában(nem emlékszem az utca nevére), egy földszinti kisipari műhelyben. Emlékeim szerint ezeket a 70-es évek közepe táján készítette, az akkor még különlegesnek számító KOR (koprrózió álló lemezből és csövekből). Akkoriban ez a szökőkút sokáig látványosság volt....ha tehát ez nem egy felújított, akkor kb. 45 éve ott van a helyén....
Párhuzamos különvélemény
2021. július 12. 12:16
Game over.
AKissLaci
2021. július 12. 11:54
Szerintem még fel kellene újítani az M1-et, M7-et, M5-öt stb. - nehogy véletlenül dugó legyen! Ez tipikus Gyurcsány, ahogy a faszán ringatozó gerikének ilyen parancsokat ad - aki aztán a kormányra mutogat, hogy a Zorbán miatt van minden. Faszom, Tarlós papa is megmondta https://www.youtube.com/watch?v=KrHOBJPhSzU&t=3079s hogy ezek a fejlesztések már régen elő voltak készítve. Azt meg egy tízéves hülyegyerek is tudja, hogy ebből egy is néminemű dugót fog okozni - nemhogy négy-öt-hat egyszerre! Persze ezt nem ez a szánalmas kis köcsög, pislogó tengerimalac okozza, aki olyan aranyosan lovagol Gyurcsány faszán a Pride tiszteletére! Óh, nem. Ezért a Zorbán a hibás! Mert mi vagyunk az "ellenzék"! Budapesten (és néhány egyéb helyen) már két éve nem ők az ellenzék, hanem a hatalom! Demokratikus, bazmeg. Ezért olyan szar ott a helyzet! De persze a Zorbán a hibás - nem az ő pancserségük, áááááá, nem! A Zorbán egy szemét, mert nem küld pénztet rabolni! Értem én ezt, csak jó lenne már leállni, mert kurvára unalmas ebből a mamahotelből kiszabadult és a komcsi rendszerből ittmaradt rohadékokból! A gyerekeikből meg pláne, mert azok a legnagyobb szarháziak! Donáth Anna, Fekete-Győr András, Dobrev Klára csak a teteje ennek a pöcegödörnek, most éppen ők úsznak a tetején. Szerintem Rényi úr a legjobb példa: https://magyarnarancs.hu/belpol/renyi-andras-az-eleven-emlekmurol-es-schmidt-maria-vadjairol-91410 Egy másik Rényi a 444.hu alkalmazottja, aki könyvet is írt Viktorka stadionszenvedélyéről. Amiről nem írt könyvet, az a nagypapája volt, aki viszont könyvet írt arról 1957-ben, hogy kit kell kivégezni. Mert nincs hálózat! Ezek a rohadt gecik mind függetlenobjektívek!
Bulvár Viktor
2021. július 12. 11:33
"Nem tetszik, hogy épül-szépül az ország?" Ja, nem ide. :))) Éljen Én!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!