Horn Gábor: A bizonytalan szavazókat tarthatják távol a rasszista megnyilvánulásaikról megismert ellenzéki jelöltek

2021. augusztus 08. 17:08

„Ma nem azok a veszélyesek, akik korábban akár nácigyanús szövegeket is mondhattak, hanem az újbarna, emberosztályozó kormány” – írta korábban a Tóth Péter-ügyre reagálva Gyurcsány.

2021. augusztus 08. 17:08
null

Ma nem azok a veszélyesek, akik korábban akár nácigyanús szövegeket is mondhattak, hanem az újbarna, emberosztályozó kormány” – írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke a szegedi jobbikos jelöltre utalva hozzátette: előbb elnéz egy „mára megbánt embertelen szöveget, mint a mai kormánypárt országárulását”. Erről a témáról kérdezte meg az ATV Híradó Horn Gábort.

Ismert: a szegedi jobbikos ellenzéki jelölt kérdése korábban az Egyenes Beszédben is felmerült. Lendvai Ildikó nem érti, a Dk miért állt be a korábbi antiszemita mondatai miatt támadott Tóth Péter mögé. Vágó István szerint az az általános vélemény, hogy a Fidesz leváltása mindennél fontosabb.

Horn Gábor szerint az ellenzéki szavazók már régóta a pártok összefogásában látják a lehetőséget az Orbán-kormány leváltására. Az elemző szerint ehhez az igényhez képest elenyésző, hogy mit mondott korábban egy-egy jelölt. Ugyanakkor

hozzátette: a rendes választási kampányban már számítani fognak ezek a kérdések.

A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint „jövő tavasszal, ami alig 7 hónap múlva van, tehát nagyon rövid idő múlva ennek lehet jelentősége, mert a bizonytalan szavazókat ez a fajta szöveg ez eltántoríthatja, hozzáteszem, a másik oldalon is igaz ez, hiszen ha valaki átélt jelentős változást életében, az Orbán Viktor.

Horn Gábor egyébként úgy véli, egy esetleges kormányváltás esetén az ellenzéki összefogás pártjainak sokszínűsége sokkal jobban fogja reprezentálni a magyar társadalom összetételét is.

Nyitókép: MTI Fotó, Mohai Balázs

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Letiltott
2021. augusztus 09. 19:50
KÖSZÖNJÜK SZDSZ.
Asztis
2021. augusztus 09. 09:14
Nem azt mondták Feri...
Theresamari
2021. augusztus 09. 06:05
Annyira undorítóan néz ki ez a h g , hogy ha meglátom felfordul a gyomrom, és ha belegondolok állítólag ez a neandervölgyivel egy családba vannak? Pfuj, ezekkel egy vasárnapi ebéd? Micsoda magyar gyűlölők, miért nem mennek már a húsz éve becsomagolt bőröndjükkel a francba ?!!!
certus
2021. augusztus 08. 22:25
Szánalmas ez, Horn úr. Minden mindegy alapon játszanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!